Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізький рибоохоронний патруль провів масштабні рейди для виявлення порушників

16 лютого 2018 - 09:40

Запорізький рибоохоронний патруль провів масштабні рейди для виявлення порушників

Тривала відлига призвела до активізації незаконного промислу, що змусило мобілізувати весь інспекторський склад Запорізького рибоохоронного патруля як на водоймах, так і в місцях торгівлі водними біоресурсами. Котрольно-наглядові заходи охопили не тільки межі діяльності Запорізького рибоохоронного патруля, а й узбережжя Азовського моря в межах Херсонської області.

Відповідно до доручення голови Державного агентства рибного господарства України, проведено спільну спецоперацію із залученням інспекторського складу Запорізького та Київського рибоохоронних патрулів, а також відділу прикордонної служби м. Генічеськ. У результаті проведених контрольно-наглядових заходів  виявлено 23 порушення природоохоронного законодавства як у сфері рибальства, так і в сфері торгівлі водними біоресурсами.

Днями в районі села Новоолексіївка Херсонської області рейдова група виявила факт незаконної реалізації червонокнижної риби – осетра російського. Надати будь-які документи на товар реалізатор не зміг, що опосередковано свідчило – риба вилучена браконьєрським шляхом. Інспектори вилучили 10 екземплярів осетра загальною вагою близько 29 кг, а за фактом незаконної реалізації водних біоресурсів склали протокол за ч.2 ст.88-1 КУпАП. Риба відправлена на ізольоване зберігання до рішення суду. Продовжуючи патрулювання на узбережжі Азовського моря в районі селища Стрілкове, рейдова група зупинила незаконний рибний промисел трьох громадян, які ставили сітки в брід. Риби порушники виловити не встигли, тому за фактом грубого порушення правил рибальства на них складено адміністративні протоколи, а сітки затримані до рішення суду. Крім цього, на протоці «Тонка» в районі м. Генічеськ було вилучено п’ять  заборонених знарядь лову. Власників майна встановити не вдалося, про що були складені відповідні акти вилучення безхазяйного майна.

Паралельно з рейдовими патрулюваннями у приморських районах  запорізькі рибоохоронні патрульні продовжували контрольно-наглядові заходи в межах Запорізького регіону. За минулі вихідні  виявлено  18 порушень природоохоронного законодавства у сфері водних біоресурсів. Найбільш значним із них за завданими природі збитками стало затримання громадянина, який наніс природі збитків на 11 тис. 152 грн. Інцидент стався в акваторії Каховського водосховища в районі м. Василівка. Браконьєр за допомогою сітки та гумового човна незаконно виловив 56 екземплярів карася, 96 екземплярів плітки та чотири екземпляри судака. За фактом незаконного рибного промислу інспектори склали протокол за ч.4 ст.85 КУпАП. Сітка, човен та риба затримані до рішення суду.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

386 ударів по 9 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області