Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізьких виробників стимулюють до впровадження систем управління якістю та безпечністю продуктів харчування

22 лютого 2018 - 13:44

Запорізьких виробників стимулюють до впровадження систем управління якістю та безпечністю продуктів харчування

В  облдержадміністрації відбулася нарада з приводу виконання Плану заходів щодо впровадження, сертифікації та функціонування систем управління якістю на вітчизняних підприємствах, в установах і організаціях відповідно до національних (міжнародних) стандартів у Запорізькій області на 2018-2020 роки.

Запорізька область має достатній виробничий потенціал для виробництва основних продуктів харчування. Харчова та переробна промисловість області представлена такими галузями як хлібопекарська, кондитерська, м'ясо - молочна, борошномельна, олійно-жирова, рибопереробна, консервна, пивоварна, лікеро - горілчана та безалкогольна.

За даними Департаменту агропромислового розвитку  облдержадміністрації,  виробництвом харчових продуктів у регіоні займаються понад 300 підприємств, серед яких не тільки традиційні підприємства харчової та переробної промисловості, а й сільськогосподарські, підприємства торгівлі, металургії та машинобудування, приватні, підприємці та кооперативи. Питома вага харчової та переробної промисловості в загальному обсязі реалізації промислової продукції області складає 12,1 % і посідає друге місце після металургії.

Для забезпечення високої якості та гарантованої безпеки продуктів харчування підприємства повинні впроваджувати системи управління якістю та безпечністю харчових продуктів. На початок 2018 року в переліку таких підприємств у Запорізькій області налічувалось близько шести десятків виробників харчової продукції.

Для активізації цієї роботи розпорядженням голови  облдержадміністрації затверджено План заходів щодо впровадження, сертифікації та функціонування систем управління якістю на вітчизняних підприємствах, в установах і організаціях відповідно до національних (міжнародних) стандартів у Запорізькій області на 2018-2020 роки.

Планом передбачено проведення низки заходів, спрямованих на зацікавлення переробних підприємств у впровадженні на своїх виробничих потужностях сучасних систем управління якістю та безпечністю харчових продуктів, а також створення для цього сприятливих умов з боку органів державної влади.

Під час наради фахівці обговорили конкретні кроки для виконання Плану. Зокрема, досягнуто домовленості щодо проведення низки нарад та семінарів з представниками підприємств харчової та переробної промисловості області,  можливості проведення спеціалістами Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області аудитів уже впроваджених на підприємствах систем управління якістю та безпечністю харчових продуктів.

Довідково:

З 1 січня 2019 року підприємства, які мають справу з тваринницькою продукцією, повинні запровадити системи управління якістю та безпечністю харчових продуктів, що засновані на аналізі ризиків у критичних точках контролю .

 

Департамент  інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Іван Федоров про ліквідацію наслідків негоди

Маленькі переселенці з Бердянщини провели незабутній відпочинок на Західній Україні

Запоріжжя долучається до загальнонаціонального проєкту з підтримки сімейного патронату

СБУ викрила прихильника рашизму, який агітував за відновлення урср

Впродовж доби окупанти 310 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 782-го дня війни

Ветерани та члени їх сімей можуть отримати 400 тисяч гривень на відкриття бізнесу

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

За матеріалами СБУ заочну підозру отримала колаборантка, яка «здавала» загарбникам українців-противників окупації на Запоріжжі

Офісні приміщення у Запоріжжі на приватизаційному аукціоні. Електронні торги – 25 квітня 2024 року

Платформа допомоги врятованим – урядовий сервіс для підтримки постраждалих внаслідок війни

«Я мрію повернутися в рідний, вільний український Бердянськ!» – історія 19-річного юнака