Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізька область готова до останніх викликів зими

22 лютого 2018 - 14:51

Про стан проходження опалювального сезону та рівень розрахунків за спожиті житлово-комунальні послуги йшла мова під час селекторної наради, яку провів заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Едуард Кругляк. У запорізькій студії ПАТ «Укртелеком» працювали заступник голови облдержадміністрації Віктор Скобліков, в.о. директора Департаменту житлово-комунального господарства та будівництва облдержадміністрації Віталій Литвиненко, фахівці профільнихслужб.

Як підкреслив Едуард Кругляк, незважаючи на те, що календарна зима практично вже закінчується, наприкінці цього тижня очікується зниження температури та погіршення погодних умов. Наступного тижня, за прогнозами, країну накриють опади та хуртовина, у деяких регіонах температура знизиться до -20 градусів. І хоча зимовий період відбувався без ускладнень, головне завдання для керівників територій – не допустити надзвичайних ситуацій та пройти всю зиму до кінця без аварій. Також протягом опалювального сезону виникала низка проблем, зокрема пов’язаних з  незадовільним станом лічильників у житлових будинках та неналежним опаленням в окремих квартирах.

За даними Департаменту житлово-комунального господарства та будівництва облдержадміністрації, за даними щоденного моніторингу на сьогодні у Запорізькій області в роботі знаходяться  всі 602 котельні. Теплом забезпечені всі житлові будинки (5602) та 1011 об'єктів соціально-культурного призначення, у тому числі: 537 шкіл, 403 дитячих садка, 71 лікарня (100 %).

Для протидії загрозам та реагування на аварійні ситуації, які протягом опалювального сезону можуть виникати на об’єктах житлово-комунального господарства області, на підприємствах галузі створено 233 спеціальні бригади загальною чисельністю 1637 осіб, які оснащені 623 одиницями техніки та 400 одиницями обладнання. Аварійні формування забезпечені 65 пересувними електростанціями, 126 комплектами електро-газозварювального обладнання та 29 мобільними пунктами обігріву.

Рівень розрахунків населення за всі види житлово-комунальних послуг становить 93,2%.

Борг населення за станом на 01.01.2018 становить 1,566 млрд. грн., що на 59 млн. грн. більше у порівнянні з 01.12.2017 (1,507 млрд. грн.).

Рівень розрахунків населення області за послугу з централізованого опалення та гарячого водопостачання за станом на 01.01.2018 становить 102,8 %, що на 4,8% нижче у порівнянні з 01.12.2017 (107,6%).

 

Департамент  інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області

Запорізька область буде забезпечена хлібом: в регіоні триває посівна

«Хто подає, той виграє»: завершується відбірковий етап з волейболу серед дівчат

Професійні психологи навчали молодь Запоріжжя дбати про ментальне здоров’я

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 235 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 784-го дня війни

Продовжуємо підтримку наших оборонців – захисникам передали необхідну техніку

Отримав важке поранення, але планує повернутися на передову – історія військовослужбовця Сергія Лаврика

60 років вірності українському кіно: кінотеатр ім. Довженка відзначив ювілей

Німеччина стоїть на боці України, на боці Запоріжжя і Запорізької області, – Надзвичайний та Повноважний Посол ФРН Мартін Єґер