Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Костянтин Бриль: «Маємо відпрацювати всі алгоритми реагування на надзвичайні ситуації, пов’язані з погіршенням погодних умов»

26 лютого 2018 - 14:46

Голова облдержадміністрації Костянтин Бриль взяв участь у селекторному засіданні оперативного штабу ДСНС, що відбулося під керівництвом Віце-прем’єр-міністра України Геннадія Зубка. Головна тема наради - погіршення погодних умов на території України найближчим часом.

За даними УкрГідрометцентру, вранці та вдень 27 лютого і вночі  28 лютого в Україні, крім західних областей, очікується сніг, хуртовини, пориви вітру 15-22 м/с, у Приазов'ї місцями 25-27 м/с. Удень 27 лютого у південних, Кіровоградській, Дніпропетровській, Полтавській областях сильні снігопади,  хуртовини та снігові замети.  На більшості території України опади будуть до 10-15 мм. Внаслідок вторгнення холодного арктичного повітря з півночі Європи в Україні очікується зниження нічної (мінімальної) температури: 25-27 лютого - до 17-22° морозу, 26-27 лютого температура вночі 14-20° морозу, у Волинській, Львівській, Тернопільській, Рівненській, Житомирській, Київській, Черкаській, Чернігівській, Сумській, Полтавській та Харківській областях місцями до 25° морозу; у південній частині температура суттєво не зміниться.

Крім цього, вже з 1 березня на країну насунеться новий циклон з Туреччини, що принесе з собою опади до 15-30 мм майже на всю територію України крім західних областей.

Враховуючи прогноз УкрГідрометцентру, Віце-прем’єр-міністр України Геннадій Зубко звернув увагу на необхідність координації дій влади, ДСНС та підприємств тепло-, водо- та енергопостачання. Він підкреслив, що першочергову увагу варто приділити готовності техніки для очищення доріг від снігу, постійному моніторингу ситуації на автошляхах, можливостям швидкої передислокації дорожників та рятувальників, опаленню шкіл, дитсадків та лікарень, розгортанню пунктів обігріву.

Зі свого боку Костянтин Бриль наголосив на важливості відпрацювання алгоритмів реагування на надзвичайні ситуації, пов’язані з погіршенням погодних умов.

- Ми розуміємо, що снігопад та зниження температури прийдуть до нашого регіону. Минулого разу дуже своєчасно було перекрито рух транспорту на Василівському спуску. Причому одразу після розчищення дороги рух транспорту було відновлено. Тож нині ми маємо приділити увагу проблемним ділянкам автошляхів, таким як напрямки до Енергодара, Василівки та Полог. Потрібно також завчасно підготувати посилені наряди дорожників та поліції, готових до співпраці та своєчасного реагування на проблемні ситуації в кожному районі, - підкреслив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств

США схвалили пакет військової допомоги: Україна отримає нове озброєння та посилить свою обороноздатність

Як в Запоріжжі оформити догляд за людиною похилого віку чи з інвалідністю?

Компас вкаже напрямок: в Запоріжжі школярі навчаються спортивного орієнтування

Освітній сервіс єДокумент в «Дії»: запитання та відповіді

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 428 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 790-го дня війни

Розбір завалів і демонтаж на ДніпроГЕС досі тривають, – Іван Федоров

Європейський тиждень вакцинації: лікарі нагадують про важливість щеплень

Робота для людей з інвалідністю: держава компенсує витрати на створення інклюзивних робочих місць