Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Відбулось засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки щодо кризової ситуації в газотранспортній галузі України

2 березня 2018 - 18:30

У зв’язку зі зменшенням газу в енергопостачальній системі України Урядом оголошена кризова ситуація надзвичайного рівня в газопостачальній сфері та введено ряд обмежень щодо використання газу в промисловості та бюджетній сфері. Тому в облдержадміністрації відбулось позачергове засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яке провів заступник голови облдержадміністрації Віктор Скобліков.

В обговоренні питання взяли участь директор Департаменту промисловості та розвитку інфраструктури облдержадміністрації Андрій Антонов, головний інженер Запорізького лінійного виробничого управління магістральних газопроводів Вадим Бондаренко, директор Департаменту освіти та науки Тетяна Озерова, керівники профільних Департаментів та управлінь ОДА.

За результатами обговорення прийнято рішення - ПАТ «Запоріжгаз», Департаментам промисловості та розвитку інфраструктури, житлово-комунального господарства та будівництва облдержадміністрації, головам районних державних адміністрацій, об'єднаних територіальних громад та міським головам міст обласного значення опрацювати з найбільшими споживачами газу на території області питання щодо обмеження споживання газу на 10% щоденно підприємствами та установами з 3 по 7 березня включно.

Департаменту освіти і науки облдержадміністрації, головам районних державних адміністрації, об’єднаних територіальних громад та міським головам міст обласного значення рекомендовано у разі пониження температурного режиму в закладах освіти до мінімально допустимих норм роботи системи опалення та погіршення погодних умов призупинити роботу закладів освіти (загальної середньої, позашкільної, професійної (професійно-технічної) та вищої освіти), які використовують газ для опалення. У закладах освіти, які використовують альтернативні види палива, роботу закладів освіти не припиняти.

Також головам районних державних адміністрації, об’єднаних територіальних громад та міським головам міст обласного значення необхідно забезпечити постачання альтернативних видів палива на котельні, які використовують альтернативне паливо, в максимально можливих об’ємах на цей період. Розглянути питання щодо пониження температурного режиму у підприємствах, установах та закладах, а також зменшити кількість працівників на робочих місцях на 3 березня.

ПАТ «Запоріжжяобленерго» на період пониження тиску газу у газотранспортній системі необхідно забезпечити сталу роботу систем енергопостачання області.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Учениці гімназії №93 готові до великої волейбольної битви «Пліч-о-пліч»

386 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 762-го дня війни

Обласна влада опрацьовує оптимальний механізм проїзду між правим і лівим берегами Запоріжжя