Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Фахівці вчаться розробляти якісні проекти регіонального розвитку

12 березня 2018 - 15:39

У рамках проекту міжнародної технічної допомоги «Партнерство для розвитку міст» (ПРОМІС) в облдержадміністрації розпочато дводенний тренінг «Підготовка проектів до Державного фонду регіонального розвитку». У заході взяли участь представники райдержадміністрацій, міськвиконкомів, керівники структурних підрозділів облдержадміністрації та об’єднаних територіальних громад, які безпосередньо координують роботу і розробляють проекти, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку.

Керівник апарату облдержадміністрації Зінаїда Бойко нагадала, що державний фонд регіонального розвитку в Україні функціонує з 2012 року. На сьогодні він є ефективною рушійною силою розвитку регіонів, каталізатором для розгортання інвестиційної активності та притоку приватних інвестицій у розвиток територіальних громад. За його кошти передбачено фінансувати значимі для розвитку регіонів проекти.

Досвід останніх років засвідчив, що спеціалісти на місцях недостатньо уваги приділяють розробці саме  проектів розвитку, які  сприяли би економічному зростанню території.

Проект міжнародної технічної допомоги «Партнерство для розвитку міст» покликаний навчити громади області створювати якісні та дієві проекти саме регіонального розвитку. Проект ПРОМІС упроваджується за сприяння Федерації канадських муніципалітетів та за фінансової підтримки Міністерства міжнародних справ Канади. Експерти проекту третій рік поспіль проводять тренінги з підготовки проектів, які можуть реалізовуватися за кошти ДФРР.

- Цього року в державному бюджеті ДФРР заплановано кошти в обсязі 6 млрд. грн., із них Запорізькій області виділено  195,3 млн. грн. Кошти фонду є значимим додатковим джерелом реалізації соціально важливих проектів для регіону. Слід зазначити, що законодавство, яке регулює питання державного фонду регіонального розвитку, зазнало змін. Починаючи з 2017 року не менше 10% коштів фонду повинно спрямовуватися на кожен із таких напрямів: розвиток спортивної інфраструктури; розвиток енергоефективності навчальних та медичних закладів, - зазначила  Зінаїда Бойко.

У рамках тренінгу експерт Проекту Василь Кашевський більш детально зупинився на основних засадах діяльності державного фонду регіонального розвитку та надав практичні консультації щодо підготовки проектів.

Експерт також  запевнив, що знання  ключових змін у нормативно-правовій базі та практичні консультації щодо особливостей підготовки проектів учасники тренінгу зможуть реалізувати на практиці найближчим часом.

Уже в квітні буде оголошено попередній конкурсний відбір інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок ДФРР у 2019 році.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області