Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

«Стоп рейдерам!»: обласна влада продовжує боротьбу з аграрними захопленнями

13 березня 2018 - 10:42

«Стоп рейдерам!»: обласна влада продовжує боротьбу з аграрними захопленнями

При Запорізькій обласній державній адміністрації діє регіональний оперативний штаб із протидії протиправному поглинанню та силовому захопленню сільськогосподарських підприємств (аграрному рейдерству).

Він утворений розпорядженням голови облдержадміністрації у серпні 2017 року з метою посилення захисту майнових прав власників та орендарів земельних ділянок, запобігання протиправному поглинанню та захопленню підприємств у аграрному секторі та своєчасному реагуванню на рейдерське захоплення.

За час дії штабу було проведено одне установче та 20 робочих засідань як в облдержадміністрації, так і на територіях області. На «гарячу лінію»  штабу  за цей час звернулися 86 громадян стосовно поглинання та силового захоплення сільськогосподарських підприємств.

Завдяки активній та злагодженій роботі  антирейдерського штабу в Запорізькій області протягом 2017 року фактів аграрного рейдерства не зафіксовано. Проте на початку 2018 року в регіоні сталося захоплення двох сільськогосподарських підприємств: ТОВ «Агротіс» та ТОВ «Агротіс плюс», у користуванні яких знаходиться близько 9000 гектарів землі.

У зв’язку з цим комісія Мін’юсту з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації розглянула скаргу засновника та директора ТОВ «Агротіс» та ТОВ «Агротіс плюс» Чубенка О.В.  За результатами розгляду прийнято рішення про скасування реєстраційних дій, пов’язаних з державною реєстрацією змін до відомостей про юридичну особу, що містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, у тому числі змін до установчих документів юридичної особи та поновлено порушені права  заявника.

Зважаючи на актуальність протидії рейдерським захопленням, Головним територіальним управлінням юстиції у Запорізькій області для  аграріїв розроблено  інформаційні матеріли: «Пам’ятка «Захист від рейдерства» та (схема) «Стоп рейдерам!».

Задля оперативного інформування та реагування на рейдерські прояви на базі Головного територіального управління юстиції у Запорізькій області функціонує телефонна «гаряча лінія» за номером +380502863406, на яку можна звернутися та отримати роз’яснення щодо чинного законодавства з цього питання.

З інформаційними матерілами: «Пам’ятка «Захист від рейдерства» та (схема) «Стоп рейдерам!» можна ознайомитися у доданих файлах.

 


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області