Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Громади Запорізької області вчаться управляти освітою на місцях

13 березня 2018 - 11:47

У Запорізькому Центрі розвитку місцевого самоврядування відбувся черговий семінар для представників об’єднаних територіальних громад  щодо управління освітою в умовах децентралізації. Незважаючи на те, що вже проведено низку семінарів на цю тему, виникає багато питань, коли в громадах починаються практичні дії з оптимізації освітньої системи.

– До експертів Центру розвитку місцевого самоврядування часто звертаються представники громад,  які опікуються питаннями освіти. Ця тема є актуальною, тому ми проводимо черговий семінар, спираючись на ті проблемні місця, з якими стикаються освітяни, – зазначив  директор Центру розвитку місцевого самоврядування Олександр Свистун.

З практичними рекомендаціями виступили директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Тетяна Озерова та інші фахівці.

– Реформа освіти торкається кожної громади. У сільській місцевості до цього періоду не було досвіду управління освітою – цим займалася районна влада. На сьогодні ці повноваження перейшли безпосередньо на місця. Ви маєте навчитися ефективно управляти, вирішувати організаційні та фінансові питання. Ми тісно співпрацюємо сьогодні з громадами, реагуємо на всі звернення, допомагаємо порадами, інформаційно, – звернулася до учасників семінару Тетяна Озерова.

Під час семінару учасники розглянули питання управління освітою, розрахунку освітньої субвенції, ознайомилися зі стратегією оптимізації освітньої мережі, принципами відбору опорного закладу та його перевагами. Крім цього, представники опорних шкіл поділилися  власним досвідом їх створення  та функціонування.  На сьогодні в Запорізькій області створено 13 опорних шкіл.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 784-го дня війни

Продовжуємо підтримку наших оборонців – захисникам передали необхідну техніку

Отримав важке поранення, але планує повернутися на передову – історія військовослужбовця Сергія Лаврика

60 років вірності українському кіно: кінотеатр ім. Довженка відзначив ювілей

Німеччина стоїть на боці України, на боці Запоріжжя і Запорізької області, – Надзвичайний та Повноважний Посол ФРН Мартін Єґер

Надзвичайний та Повноважний посол Німеччини в Україні Мартін Єґер відвідав Запоріжжя – обговорили подальшу співпрацю

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 216 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 783-го дня війни

8 років на сторожі безпеки: Патрульна поліція Запорізької області відзначає річницю

Ситуація складна, але контрольована: про енергозабезпечення Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області