Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізька облдержадміністрація прозвітувала про свої видатки

14 березня 2018 - 11:46

Запорізька обласна державна адміністрація представила інформацію про виконання у 2017 році державної програми «Здійснення виконавчої влади у Запорізькій області». Звіт  про виконання програми по утриманню облдержадміністрації за 2017 рік представив директор Департаменту фінансів облдержадміністрації Сергій Медвідь.

Затверджені на 2017 рік бюджетні асигнування склали 302,8 млн. грн. і включили: за загальним фондом - 266,1 млн. грн., за спеціальним фондом -36,7 млн. грн.

У межах затвердженого загального обсягу 99% – це захищені видатки (заробітна плата – 93% та енергоносії – 6%), 1% – інші поточні видатки (оплата товарів і послуг, службових відряджень, утримання адмінприміщень тощо). При цьому капітальні видатки не виділялися протягом 10 останніх  років (з 2008 року).

Видатки загального фонду забезпечили лише 72% від потреби. З них видатки на заробітну плату з нарахуваннями склали 248,5 млн. грн. або 76% від потреби, для оплати енергоносіїв – 14,6 млн. грн. або 100% від потреби, інші поточні видатки (придбання паперу, канцелярії, оплата послуг зв’язку, поштові витрати, відрядні тощо) – 2,9 млн. грн.  або 12% від потреби. Фінансування видатків здійснено Державним казначейством України в повному обсязі відповідно до затвердженого плану асигнувань. Не використані кошти склали 3,4 млн. грн. або 1% від річних планових асигнувань, більшість з яких – економія коштів по оплаті енергоносіїв внаслідок економного споживання енергоресурсів. На звітну дату кредиторська заборгованість відсутня.

Виконання спеціального фонду здійснюється за рахунок власних надходжень бюджетних установ та субвенцій з місцевих бюджетів державному бюджету на виконання програм соціально-економічного розвитку регіонів. За рахунок власних надходжень бюджетних установ повністю забезпечується діяльність Управління капітального будівництва облдержадміністрації, частково – Державного архіву Запорізької області.

За всіма джерелами спеціального фонду заплановані видатки в обсязі 36,7 млн. грн., з них використано 30,8 млн. або 84% від плану.

У структурі Запорізької ОДА на кінець 2017 року налічувалися  243 бюджетні установи. Затверджена гранична штатна чисельність становить 2756 одиниць, з них фактична чисельність - 2511, вакантні посади -  9% від штату.

- Місцевими державними адміністраціями області у звітному році забезпечено виконання фінансових зобов’язань виключно в межах затверджених бюджетних асигнувань. Аналіз  результативних показників свідчить про забезпечення місцевими державними адміністраціями області виконання завдань, реалізацію повноважень, визначених законодавством, в обов’язковому обсязі відповідно до головної мети їх діяльності, стратегічної цілі та затвердженого паспорта бюджетної програми. Основні задачі в минулому році виконано, - підкреслив, підбиваючи підсумки, Сергій Медвідь.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 514 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 789-го дня війни

«До нас приїжджають діти з сусідньої області, адже в нас є укриття, а значить – можливість навчатися офлайн», – директорка однієї зі шкіл Запорізького району

Понад 10500 ноутбуків отримали школярі Запорізької області від ЮНІСЕФ

Понад 200 коптерів та іншої техніки передали військовим на Запорізькому напрямку

«У Збройних силах України повинна бути гендерна рівність», – 29-річна Катерина вирішила приєднатися до захисників

Безпека мешканців, підтримка бізнесу, підвищення якості освіти – Іван Федоров про головні виклики регіону

За матеріалами СБУ засуджено чергових колаборантів, які працюють на окупантів

Усиновлення дитини під час війни: що потрібно знати?

В регіоні допомагають людям подолати наслідки насильства

Міжнародні партнери допоможуть Запоріжжю з облаштуванням укриттів та підземних шкіл