Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запоріжжя стане столицею українського плавання

30 березня 2008 - 16:38

Міжнародні змагання - Відкритий Кубок губернатора Запорізької області з плавання, що проходять третій рік поспіль - зібрали в басейні СК «Спартак» команди з Росії, Білорусі, Молдови, збірної України і Запорізької області. Видатні спортсмени - чотириразова Олімпійська чемпіонка, Герой України Яна Клочкова, багаторазовий чемпіонат світу Олег Лісогор, чемпіонка Європи Ганна Хлестунова, запорізькі плавці – Світлана Бондаренко, Любов Король, Наталя Самородна взяли участь у цих престижних змаганнях, вкотре на голубих доріжках підтвердивши високий рівень своєї майстерності.

У змаганнях ветеранів власний спортивний фах – чемпіона України з плавання – підтвердив виконуючий обов'язки голови ОДА Валерій Черкаска. На дистанції 50 метрів вільним стилем він виборов перше місце.

- Спорт згуртовує людей незалежно від їх політичних поглядів, що є надзвичайно важливим фактором забезпечення злагоди у суспільстві, - зазначив посадовець на прес-конференції, що відбулася у рамках заходу. - Ці змагання стануть традиційними і будуть сприяти подальшій популяризації плавання, залученню якомога більше юнаків та дівчат до занять цим чудовим видом спорту.

У прес-конференції також взяли участь Запорізький міський голова Євген Карташов, спортсмени Яна Клочкова і Денис Силантьєв.

У ході заходу був презентований проект Олімпійського центру підготовки спортсменів з усіх видів плавання, стрибків у воду і підводного спорту, який зведуть у Запоріжжі на Набережній в районі парку Перемоги. Передбачається, що для його будівництва будуть залучені інвестиції загальним обсягом 5 млн. доларів США у термін 2-3 роки.

- Це буде некомерційний проект, - наголосив Валерій Черкаска. – Ми маємо забезпечити нашим дітям можливість займатися спортом. Запоріжжя – столиця не тільки українського козацтва, а й по праву стане столицею українського плавання.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 784-го дня війни

Продовжуємо підтримку наших оборонців – захисникам передали необхідну техніку

Отримав важке поранення, але планує повернутися на передову – історія військовослужбовця Сергія Лаврика

60 років вірності українському кіно: кінотеатр ім. Довженка відзначив ювілей

Німеччина стоїть на боці України, на боці Запоріжжя і Запорізької області, – Надзвичайний та Повноважний Посол ФРН Мартін Єґер

Надзвичайний та Повноважний посол Німеччини в Україні Мартін Єґер відвідав Запоріжжя – обговорили подальшу співпрацю

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 216 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 783-го дня війни

8 років на сторожі безпеки: Патрульна поліція Запорізької області відзначає річницю

Ситуація складна, але контрольована: про енергозабезпечення Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області