Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Запорізькій області розширюється спортивна база для залучення населення до рухової активності

21 березня 2018 - 14:39

У Запорізькій облдержадміністрації відбулося перше засідання координаційної ради з питань реалізації в області Національної стратегії з оздоровчої рухової активності в Україні у період до 2025 року «Рухова активність – здоровий спосіб життя – здорова нація». Головувала на заході начальник Управління молоді, фізичної культури та спорту облдержадміністрації Наталія Власова.

- Минулий рік за всю історію незалежності України можна назвати роком прориву по вдосконаленню спортивної  бази. Метою роботи ради є створення на території області необхідних умов для заохочення населення до оздоровчої рухової активності. Сподіваюсь, ми виведемо нашу базу на той рівень, який заслуговує населення країни, - зазначила Наталія Власова.

Учасники засідання розглянули план заходів щодо реалізації в області Національної стратегії з оздоровчої рухової активності на 2018 рік, що складається із дев’яти пунктів.

Заступник начальника Управління молоді, фізичної культури і спорту облдержадміністрації Владислав Ковпак доповів про стан формування в області інфраструктури сучасних і привабливих спортивних споруд за місцем проживання, у місцях масового відпочинку громадян та на базі загальноосвітніх навчальних закладів.

Так, протягом 2017 року в області не ліквідовано жодної спортивної споруди. На сьогодні функціонує 4048 спортивних споруд, із них: 715 спортивних залів; 2446 спортивних майданчиків; 16 плавальних басейнів (із них сім державної форми власності); 31 стадіон; два центри олімпійської підготовки, які належать ФСТ «Динамо» України та АТ «Мотор Січ».

У минулому році за підтримки Державного фонду регіонального розвитку в області  реалізовувалось вісім спортивних проектів на загальну суму 22 млн. 330 тис. грн.., а саме: капітальний ремонт спортивного майданчика з синтетичним покриттям на території Веселівської ЗОШ № 2 (587,502 тис. грн.); реконструкція спортивного майданчика з синтетичним покриттям  Веселівської різнопрофільної гімназії (504 тис. грн.); утеплення спортивного комплексу КЗ «Фізкультурно-оздоровчий комплекс «Таврія» Василівської районної ради (1 млн. 429 тис. грн.); капітальний ремонт приміщення спортивної зали будинку культури в с. Нестерянка Оріхівського району (195 тис. грн.); реконструкція футбольного поля стадіону  в м. Пологи (2 млн. 820 тис. грн.); реконструкція адміністративно-побутової будівлі стадіону  в м.  Пологи (941тис. грн.); розпочато роботи з будівництва шкільного стадіону в Азовській ЗОШ Бердянського району (наразі освоєно 225,399 тис. грн.); закінчується реконструкція стадіону «Спартак» у м. Мелітополі (12 млн. 233 тис. грн.).

У рамках реалізації державної бюджетної програми «Будівництво футбольних полів зі штучним покриттям у регіонах України» було ініційовано будівництво та реконструкцію восьми міні-футбольних полів у Запорізькій області. Для реалізації цих проектів з обласного бюджету було виділено 2700 тис. грн. Завдяки цьому в області з’явилися чотири майданчики в місті Мелітополі та по одному полю в Гуляйпільському, Мелітопольському, Запорізькому та Василівському районах.

У 2017 році Запорізька міська рада реалізувала проект будівництва семи багатофункціональних спортивних стадіонів на базі загальноосвітніх шкіл, де можуть займатися не тільки учні шкіл, а й усі жителі Запоріжжя. Завдяки допомозі інвесторів з бізнесу в 2017 році були введені в експлуатацію чотири масштабні спортивні об’єкти: спортивний комплекс «Терра-Спорт» у м. Мелітополь; спорткомплекс «Таврія-Скіф» у с. Високе Василівського району; фітнес-клуб мережі «Fit Haus» у м. Запоріжжя та завершується реконструкція палацу спорту «Юність».

Заслухавши інформацію Владислава Ковпака, координаційна рада вирішила рекомендувати райдержадміністраціям, виконкомам міст обласного підпорядкування, об’єднаним територіальним громадам провести моніторинг забезпечення території спортивними спорудами та привести фізкультурно-оздоровчу та спортивну роботу у відповідність до державного соціального стандарту.

Заступник директора обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Світлана Макаренко поінформувала про упорядкування мережі центрів фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» та про практику проведення загальнодоступних спортивних заходів для активного сімейного відпочинку в місцях масового відпочинку громадян.

Зокрема, за 15 років існування центрів фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» в Україні з’явилося 385 центрів, з них 22 у Запорізькій області ( один обласний, дев’ять міських, 11 селищних та один районний). У цьому році планується відкриття ще одного центру у м. Бердянськ. У цьому питанні координаційна рада вирішила  вийти з пропозицією до голів міст обласного значення Запоріжжя, Бердянська, Енергодара щодо створення міських центрів фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх». Крім цього, рекомендовано райдержадміністраціям, виконкомам міст обласного значення, об’єднаним територіальним громадам збільшити кількість спортивних заходів за місцем проживання та в місцях масового відпочинку серед різних верств населення, забезпечивши   відповідне фінансування.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 442 рази били по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області