Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізькі підприємства активізують пошук виходу на ринок Канади

21 березня 2018 - 15:34

У Запорізькій торгово-промисловій палаті відбулася зустріч представників запорізького бізнесу з виконавчим директором Канадсько-Української Торгової палати Еммою Турос. У заході також взяли участь фахівці Управління зовнішніх зносин та зовнішньоекономічної діяльності облдержадміністрації.

У форматі «круглого столу» учасники заходу обговорили особливості ведення бізнесу в Канаді та торговельно-економічне співробітництво Запорізької області з Канадою.

Так, за 2017 рік обсяги зовнішньої торгівлі товарами і послугами між Запорізькою областю та Канадою склали $22,32 млн., збільшившись на $8,67 млн. або 63,55%.

Обсяг експорту товарів та послуг становив $17,97 млн.,  що більше на $13,58 млн. або в 4,1 разу. Обсяг імпорту товарів і послуг склав $4,35 млн., зменшившись на $4,91 млн. або на 53%. Позитивне сальдо зовнішньої торгівлі товарами і послугами склало $13,62 млн.

Товарообіг між підприємствами Запорізького регіону та канадськими партнерами досяг суми  $20,07 млн., збільшившись на $9,67 млн. або у 1,9 разу. Запорізькі підприємства експортували  до Канади  продукції на суму  $15,76 млн.,  що більше на $13,33 млн. або у 6,5 разу.

Основними статтями експорту продукції були: недорогоцінні метали та вироби з них ($13,04 млн. або 82,75% від загального обсягу експорту продукції запорізьких підприємств до Канади).

У порівнянні з 2016 роком експорт недорогоцінних металів та виробів з них збільшився у шість разів. Основні підприємства експортери товарів:                                                      ПАТ «Електрометалургійний завод «Дніпроспецсталь», ТОВ «Сяйвомет», ПАТ «Мотор Січ», ПП «Карлсберг Україна».

Імпортовано  продукції з Канади до Запорізького регіону  на суму $4,31 млн., що менше на $3,66 млн. або на 45,91%. Основними статтями імпорту були: живі тварини та продукти тваринного походження ($3,24 млн. або 75,29% від загального обсягу імпорту продукції з Канади в Запорізьку область). Основні підприємства імпортери товарів: ПАТ «Мотор Січ»,    ТОВ «Кліон», ПАТ «Електрометалургійний завод «Дніпроспецсталь», ПАТ «Запорізький залізорудний комбінат»,  ПП «Політехніка-сервіс».

Обсяги експорту послуг склали  $2,21 млн., збільшившись на $0,26 млн. або на 13,13%. Основними статтями експорту були: послуги з ремонту та технічного обслуговування, що не віднесені до інших категорій ($1,99 млн. або 90% від загального обсягу експорту послуг Запорізької області до Канади).

У порівнянні з 2016 роком експорт послуг з ремонту та технічного обслуговування, що не віднесені до інших категорій, збільшився на 4%.

Обсяг іноземних інвестицій з Канади склав $0,51 млн., 82,32% з яких інвестовано в  сферу інформації та телекомунікацій. Підприємства з канадськими інвестиціями: ВАТ «Автотранспортне підприємство», ТОВ «АМВ», ТОВ «Медіасофт груп», ТОВ «Аукціон експорт Україна».

У ході спілкування представники запорізького бізнесу отримали відповіді на  свої запитання стосовно просування підприємств на ринок Канади,  обговорили можливі  шляхи для пошуку партнерів у Канаді, зокрема через участь у виставкових заходах, проведення бізнес-зустрічей у форматі В2В, а також основні стандарти для підприємств, які бажають вийти на ринок Канади.

Пані Емма Турос відзначила, що Канада – країна, яка підтримує Україну не тільки на політичному рівні, а й економічному, зростає співпраця між Україною та Канадою, зокрема з 1 серпня працює зона вільної торгівлі між двома нашими країнами.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Учениці гімназії №93 готові до великої волейбольної битви «Пліч-о-пліч»

386 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 762-го дня війни