Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Костянтин Бриль взяв на контроль проблемні питання жителів регіону

27 березня 2018 - 15:55

В обласному контактному центрі відбулася пряма «гаряча лінія», під час якої з жителями області спілкувався голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

Загалом до очільника регіону звернулися 18 жителів Запорізького краю. Дзвінки надійшли з Якимівського, Новомиколаївського, Михайлівського, Гуляйпільського, Більмацького, Бердянського, Приморського, Веселівського, Мелітопольського, Розівського, Запорізького та Пологівського районів. Головною темою спілкування стала реформа децентралізації влади, а також повноваження об’єднаних територіальних громад.

Так, до Костянтина Бриля звернулись жителі кількох районів з проблемами, розв’язання  яких відтепер належить до повноважень депутатів ОТГ. Зокрема, харчування дітей, забезпечення водопостачання та каналізації тощо.

Також зателефонувала бабуся учасника АТО Тетяна Федоровська  з проханням допомогти у вирішенні питання виділення земельної ділянки. Як наголосив голова облдержадміністрації, нині розпочато процес передачі земель поза межами населених пунктів у власність об'єднаним територіальним громадам. І Запорізька область поміж перших у цьому питанні.

- За ініціативи Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана з 1 лютого Кабінет Міністрів України розпочав процес передачі земель поза межами населених пунктів у власність об'єднаним територіальним громадам. Завдяки цій ініціативі відтепер не чиновники, а самі громади прийматимуть рішення, як їм розподіляти землю. Окрему увагу буде приділено саме виділенню землі захисникам України і вже завтра, під час колегії облдержадміністрації, я поставлю відповідне завдання керівникам ОТГ, райдержадміністрацій та Держгеокадастру, - запевнив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

 Стосовно земельного питання до очільника регіону також звернувся житель Новомиколаївського району Юрій Терновський. Як пояснив Костянтин Бриль, нині це питання знаходиться на контролі в.о. голови райдержадміністрації.

З проханням допомогти розв’язати  проблему підтоплення вулиці зателефонував житель Михайлівського району Володимир Цуканов. Жительку Пологівського району Олену Гутник турбує підтоплення приватного подвір’я. Тож, аби ці питання отримали вирішення, очільник регіону попросив заявників звернутися письмово до органів місцевої влади.

Жителька міста Енергодар попросила сприяння у вирішенні питання непрацюючого ліфта. Костянтин Бриль зазначив, що проблему заявниці буде прийнято до уваги, тим паче, що нині депутатський корпус Енергодара нарешті почав активну роботу, тож комунальні проблеми міста мають бути вирішені вже найближчим часом.

Житель Приморського району Віталій Падалко звернувся до Костянтина Бриля  стосовно ремонту доріг у районі, а також з проханням до влади контролювати якість цього процесу.

Очільник регіону нагадав, що в цьому році Запорізька область отримала на баланс 5,5 тисячі кілометрів доріг та 429 мільйонів гривень на їх утримання.

- Нині влада області розподілила кошти пропорційно до кілометражу доріг у районах. Стосовно того, які саме автошляхи мають бути оновлені в першу чергу, ми збираємо пропозиції від влади на місцях, адже громадам краще видно, де це реально потрібно. Проте ми просимо насамперед приділяти увагу тим дорогам, де пересуваються шкільні автобуси, швидкі та громадський транспорт. Ремонт автошляхів розпочнеться одразу з настанням сприятливих погодних умов, - зазначив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

Жителька Запорізького району Світлана Тонконог поскаржилася очільнику регіону на недостатню кількість рейсових автобусів у Мар’ївці. На це присутній на прямій лінії директор Департаменту промисловості та розвитку інфраструктури ОДА Андрій Антонов повідомив, що в травні цього року буде проведено конкурс для визначення перевізника на цьому маршруті і заяву буде враховано.

Традиційно жителі регіону зверталися до голови облдержадміністрації з проханням надати матеріальну допомогу, медичну та соціальну підтримку, з питань працевлаштування та навіть стосовно необхідності розслідування Нацполіцією і прокуратурою регіону порушення законних прав.

З усіх порушених питань додзвонювачам були надані роз’яснення та консультації. Окремі доручення щодо опрацювання проблемних питань були надані керівникам профільних департаментів.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 442 рази били по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області

Запорізька область буде забезпечена хлібом: в регіоні триває посівна