Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Борги з виплати аліментів та заробітної плати зменшуються завдяки притягненню боржників до відповідальності

13 квітня 2018 - 14:48

Регіональний штаб з координації, моніторингу та контролю за станом виконання органами державної виконавчої служби рішень про стягнення аліментів при Головному територіальному управлінні юстиції у Запорізькій області продовжує активну боротьбу з неплатниками аліментів.

На сьогодні у виконавчій службі Запорізької області зареєстровано 28 434 рішення про стягнення аліментів, що майже на тисячу менше у порівнянні з минулим місяцем, із них 7 332 постанови, які стосуються заборгованості по аліментах за період понад пів року.

Завдяки проведеній роботі з початку року 11 076 боржників притягнуто до кримінальної відповідальності; 6 976 боржників тимчасово обмежено у праві виїзду за межі України; 7147 тимчасово обмежені у праві керувати транспортними засобами; 7150 тимчасово обмежені у праві користування зброєю, пристроями для відстрілу патронів; 7150 тимчасово обмежені у праві на полювання.

Найбільша навантаженість по виконавчих провадженнях, згідно зі статистикою, у Запорізькій області припадає на Бердянський, Мелітопольський райони та м. Енергодар.

На засіданні штабу також розглянули показники роботи підпорядкованих органів щодо стану виконання рішень судів про стягнення заборгованості по заробітній платі та інших виплатах, пов’язаних із трудовими правовідносинами.

Так, у роботі знаходиться 2 487 виконавчих документів щодо заборгованості із заробітної плати, що мають підлягати стягненню, на сьогодні по 1 230 документах завершено виконавчі провадження на суму 16 732 504 грн., по 1 212 документах - фактично завершено.

Крім цього, учасники засідання регіонального штабу обговорили проблемні питання, що виникають при виконанні рішень судів про стягнення заборгованості по заробітній платі та інших виплатах, пов’язаних із трудовими правовідносинами, зокрема підприємствами – боржниками, які перебувають у процедурі банкрутства.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 442 рази били по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області