Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У небо піднявся перший гвинтокрил «Надія» запорізького виробництва

16 квітня 2018 - 13:41

Сьогодні на новому майданчику для гвинтокрилів у Запоріжжі підприємство «Мотор Січ» презентувало перший український гвинтокрил «Надія», який був створений за державної підтримки коштом акціонерного товариства «Мотор Січ».  Почесний президент підприємства, Герой України В’ячеслав  Богуслаєв передав сертифікат, який підтверджує право експлуатації аеродрому, директору авіакомпанії «Мотор Січ» Геннадію Маслову та віддав команду на запуск першого українського гвинтокрила:

- Я обіцяв громадськості 10 років тому, що в Запоріжжі буде піднято перший український гвинтокрил, і цей день настав. По-перше, ми побудували майданчик для випробування гвинтокрилів на 27 гектарах землі. Нарешті нещодавно ми отримали сертифікат на право користування вертодромом і сьогодні запускаємо в небо першу машину запорізького виробництва, - зазначив В’ячеслав Богуслаєв.

Легковий багатоцільовий гвинтокрил МСБ-2 - «Надія» призначений для перевезення вантажів і пасажирів. Максимальна висота, на якій гвинтокрил може здійснювати польоти, становить 5 тисяч кілометрів,  дальність польоту - 720 кілометрів.

На урочисте вручення сертифіката на право експлуатації та випробування українського гвинтокрила завітали представники обласної та міської влади: голова Запорізької обласної ради Григорій Самардак, керівник апарату облдержадміністрації Зінаїда Бойко, Запорізький міський голова Володимир Буряк.

- Сьогодні насправді значуща подія не тільки для Запорізької області, а й для всієї України. Не секрет, що такі підприємства як «Мотор Січ» є візитівкою нашої країни в усьому світі, у відкриття такого вертодрому це підтверджує. Хочу побажати, щоб гвинтокрили, що здіймаються з цього майданчика, літали тільки в мирному небі, а також були задіяні й для соціальних потреб населення, - зазначила керівник апарату облдержадміністрації Зінаїда Бойко.

Введення у експлуатацію майданчика для гвинтокрилів дозволить значно розвантажити аеропорт міста. Найближчим часом випробування гвинтокрила МСБ-2 завершаться і він буде повноцінно функціонувати на рівні з імпортними аналогами. До речі, технічні показники гвинтокрила «Надія» за деякими параметрами перевершують існуючі до сьогодні моделі.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області