Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запоріжців запрошують долучитися до Всеукраїнського правового диктанту

17 квітня 2018 - 09:53

Експертна юридична служба за підтримки Міністерства юстиції України запрошує взяти участь у “Всеукраїнському правовому диктанті”, який одночасно буде проводитися в усіх областях України. 
Проект підтримують такі міста як Київ, Львів, Одеса, Вінниця, Маріуполь, Рівне, Чернігів, Тернопіль, Житомир, Запоріжжя та інші.

“Всеукраїнський правовий диктант» - унікальний проект, який має на меті дослідити рівень правової грамотності громадян України, які представляють різні вікові групи, а також показати суспільству, що власна правова безпорадність є вельми небезпечною та має наслідком серйозні фінансові та моральні збитки. Проект дає можливість кожному, хто бажає, пройти тестування та отримати результати своїх індивідуальних знань в області права. За підсумками проекту будуть сформовані пропозиції для державних органів влади, що дадуть можливість суттєво підвищити рівень правової грамотності громадян України.
Кожен громадянин може перевірити свій рівень правової грамотності з п’яти публічних галузей права: сфери фінансів, сфери здоров’я, соціальної сфери, особистої сфери, безпеки.
За результатами проекту буде створена загальна карта правового здоров’я населення України.

Проект підтримують такі громадські діячі як Ахтем Сеітаблаєв та Андрій Куликов.

"Правові диктанти, з одного боку, є зрізом правових знань суспільства, з іншого - важливою складовою підвищення правової культури, без якої неможливі позитивні зміни в нашій країні", - зазначив Ахтем Сеітаблаєв, Генеральний директор ДП "Кримський дім".

У м. Запоріжжя диктант відбудеться за підтримки Головного територіального управління юстиції у Запорізькій області, Запорізького національного університету, Запорізького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти. 

Захід відбудеться 26 квітня 2018 року з 13-00 до 16-00 на базі Запорізького національного університету (ІI корпус, ауд. 423, зупинка громадського транспорту "Університет"). 

Реєстрація учасників: http://vpd.in.ua/ або https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfsftwkJ4Wi5fC0Egyxp9NXIrKnybeb3Dw1RsqE-YVBGfvr6g/viewform?usp=sf_link

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

СБУ встановила особи ще 7 колаборантів з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

386 ударів по 9 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою