Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Центри зайнятості направляють на безкоштовне навчання безробітних у різних регіонах країни

18 квітня 2018 - 10:53

Для вирішення проблем підготовки якісних кадрів Державною службою зайнятості створена власна навчальна база. На сьогодні в Україні функціонує 11 центрів професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості, які представлені у Рівненській, Одеській, Дніпропетровській, Донецькій, Луганській,  Львівській, Полтавській, Сумській, Івано-Франківській, Харківській та Херсонській областях.

У цих навчальних закладах здійснюється професійна підготовка, перепідготовка та підвищення кваліфікації як безробітних за направленням державної служби зайнятості, так і слухачів за кошти юридичних і фізичних осіб.

Навчання проводиться  за понад 140 професіями. Серед них такі популярні і затребувані на рику праці як «адміністратор», «штукатур», «електрогазозварник», «токар», «лицювальник-плиточник», «перукар», а також специфічні: «виноградар», «бляхар», «рибовод», тощо.

Безперечною перевагою підготовки у таких центрах є стислий термін навчання, при цьому викладачі враховують потенційні вимоги роботодавців, що гарантує високу ймовірність працевлаштування. Крім цього, заклади впроваджують новітні технології навчання, дають можливість навчатися за індивідуальною формою,  створюють комфортну атмосферу для людей різного віку.

Центри забезпечують проживання слухачів під час професійного навчання у комфортному гуртожитку. Витрати, пов’язані з організацією професійного навчання безробітних, проживання та проїзду до міста, де знаходиться навчальний заклад, фінансується службою зайнятості.

Упродовж 2017 року в центрах професійно-технічної освіти проходили навчання 558 зареєстрованих безробітних у Запорізькій області, а в цьому році  вже майже 150 безробітних скористалися цією послугою.

Для отримання інформації про можливість проходження навчання у центрах професійно-технічної освіти ДСЗ, а також переліку професій, за якими здійснюється професійне навчання безробітних, слід звертатися до міських, районних або обласного центрів зайнятості.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 792-го дня війни

Запорізька область отримає пів мільярда гривень на ремонт та будівництво шкільних укриттів, – міністр освіти та науки Оксен Лісовий

Транспортну компанію, яка працює без дозвільних документів, виявив територіальний відділ «Укртрансбезеки»

Відстрочка для звільнених строковиків та бронювання працівників: представники ТЦК про зміни в законодавстві

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Про пенсії ветеранів-чорнобильців говорили під час круглого столу

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств