Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Українських учителів запрошують позмагатися за 250 000 гривень

19 квітня 2018 - 10:45

В Україні вдруге проводиться Національна премія Global Teacher Prize Ukraine, заявку на участь у якій може подати будь-який учитель середньої школи. Номінувати свого вчителя також може кожен українець.

Організатор та голова журі премії Global Teacher Prize Ukraine, голова громадської спілки «Освіторія» Зоя Литвин  зазначає: «Ми шукаємо не просто вчителів-новаторів, а й тих, хто впливає своїми соціальними проектами на життя дітей. Наша мета – наголосити на важливості професії вчителя для майбутнього України та підняти її престиж. Саме тому цього року, окрім поїздки в Дубай на Global Education and Skills Forum 2019, ми збільшуємо призовий фонд зі 100 000 гривень до 250 000, які отримає переможець Global Teacher Prize Ukraine».

У 2017 році в Національній премії взяли участь понад 3 тисячі вчителів. З п’ятіркою найкращих педагогів-новаторів зустрічався  Президент України. Переможець Global Teacher Prize Ukraine Пауль Пшенічка потрапив до рейтингу 100 найвпливовіших українців (уперше, коли вчитель опинився в такому рейтингу, за 26 років незалежності). Але головне, повага українців до професії вчителя зросла з 39% до 54%  лише за пів року.

Цього року найкращого вчителя України оберуть серед десятки фіналістів, які отримають рік безкоштовного навчання від ГС «Освіторія». До експертного журі національної премії-2018 увійшли голова ГС «Освіторія» Зоя Литвин, телеведуча «1+1», куратор премії Наталія Мосейчук, ініціатор і натхненник освітнього руху «EdCamp» в Україні Олександр Елькін та переможець Global Teacher Prize Ukraine 2017 Пауль Пшенічка. Список може бути доповнений.

«Закликаю всіх учителів, а особливо тих, хто не подав заявку минулого року, використати шанс на перемогу та визнання,  - зазначає Міністр освіти Лілія Гриневич. -  Ваші історії успіху можуть показати українцям, як ви змінюєте життя їх дітей, а колег - надихнути на нові підходи. Новій українській школі потрібні педагоги, які підготують учнів до викликів майбутнього. До того ж участь у премії робить українських учителів частиною міжнародної спільноти освітян, а значить, дає можливість обмінюватися кращим досвідом та професійно зростати».

Заповнити анкету на участь або номінувати вчителя можна на офіційному сайті премії до 15 липня: http://globalteacherprize.org.ua.

Довідково

Global Teacher Prize - «Нобелівська премія» для вчителів, започаткована арабським мільярдером Санні Варкі у 2014 році. Нагорода вручається за видатний внесок у професію вчителя та становить 1 000 000 доларів. Національну премію в Україні ініціювала громадська спілка «Освіторія» у 2017 році, мета якої не лише популяризувати новаторські підходи в освіті, а й підняти престиж професії викладача.

 

За матеріалами Урядового порталу

Читайте також

«В кожному населеному пункті має бути острівок соціального оптимізму та стабільності, де буде світло, тепло та можливість спілкуватися», – Іван Федоров про пункти незламності

Міжнародні партнери допоможуть Запоріжжю з облаштуванням укриттів та підземних шкіл

В регіоні допомагають людям подолати наслідки насильства

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 291 раз ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 786-го дня війни

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі