Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізька область отримає безповоротну фінансову допомогу на забезпечення житлом вимушених переселенців

20 квітня 2018 - 08:41

Голова облдержадміністрації Костянтин Бриль прокоментував підписання проектної угоди між Мінсоцполітики, УФСІ та німецьким державним Банком Розвитку KfW.

- Влада регіону активно шукає партнерів, які допоможуть нам розвивати території. Нині наші закордонні партнери на високому рівні оцінюють проведення реформи децентралізації влади, що була започаткована Президентом України Петром Порошенком та втілюється в життя Урядом держави на чолі з Прем’єр-міністром України Володимиром Гройсманом. У плані створення об’єднаних територіальних громад наш регіон - один із перших. І ми активно впроваджуємо реформи, а також щиро вдячні за підтримку нашим закордонним партнерам. Ми зробимо все можливе, аби кожен проект був реалізований, - зазначив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

Загалом Україна отримає 9 млн. євро від Уряду Німеччини на створення соціального житла для внутрішньо переміщених осіб та розвиток інфраструктури (школи, дитсадки) у містах, які приймають вимушених переселенців. Відповідну фінансову та проектну угоду підписали Міністр соціальної політики Андрій Рева, керівник міського та інфраструктурного підрозділу німецького державного Банку Розвитку KfW Маріон Кнееш та виконавчий директор Українського фонду соціальних інвестицій Андрій Лактіонов. На церемонії підписання також були присутні Надзвичайний та Повноважний посол Німеччини в Україні Ернст Райхель та директор бюро KfW в Україні Лутц Хорн-Хааке.

Безповоротна фінансова допомога надається Міністерством економічної співпраці та розвитку Німеччини (BMZ) через німецький державний Банк Розвитку KfW. Проект «Сприяння розвитку соціальної інфраструктури. УФСІ VI» триватиме чотири роки. Грантові кошти спрямовуються в Дніпропетровську, Запорізьку, Харківську області та підконтрольні Уряду України райони Донецької і Луганської областей. Новий проект допоможе близько 1000 внутрішньо переміщеним особам отримати соціальне житло.

Розпорядником коштів німецького Уряду, які надаються через Банк Розвитку KfW, виступає Український фонд соціальних інвестицій, який за 18 років роботи реалізував понад 1200 проектів у всіх регіонах країни, а нині опікується забезпеченням житлом внутрішньо переміщених осіб у Дніпропетровській, Запорізькій, Харківській областях і місті Львів. Спеціалізацією Фонду є реалізація складних інфраструктурних проектів у соціальній сфері з особливим акцентом на енергозберігаючі технології.

Підписана угода є логічним продовженням проекту, який завдяки попередньому гранту Уряду Німеччини Український фонд соціальних інвестицій реалізує зараз. У рамках поточного проекту вже відкрито три соціальних гуртожитки у місті Мелітополь. До кінця року ще близько 700 внутрішньо переміщених осіб отримають квартири або кімнати в гуртожитках у 14 відремонтованих об’єктах.

У Запорізькій області Український фонд соціальних інвестицій працює 2,5 року за підтримки грантових коштів Уряду Німеччини, які виділені через Німецький банк розвитку KfW. За цей період було проведено роботу з місцевими громадами по реалізації 11 проектів. Усі проекти УФСІ спрямовані на згуртованість та розвиток громад, мобілізацію ресурсів для покращення умов проживання на територіях.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств

США схвалили пакет військової допомоги: Україна отримає нове озброєння та посилить свою обороноздатність

Як в Запоріжжі оформити догляд за людиною похилого віку чи з інвалідністю?

Компас вкаже напрямок: в Запоріжжі школярі навчаються спортивного орієнтування

Освітній сервіс єДокумент в «Дії»: запитання та відповіді

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 428 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 790-го дня війни

Розбір завалів і демонтаж на ДніпроГЕС досі тривають, – Іван Федоров

Європейський тиждень вакцинації: лікарі нагадують про важливість щеплень

Робота для людей з інвалідністю: держава компенсує витрати на створення інклюзивних робочих місць