Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізький регіон налагоджує співпрацю з Фондом Конрада Аденауера

20 квітня 2018 - 14:23

Перший заступник голови облдержадміністрації Елла Слепян провела зустріч з керівництвом нового представництва німецького Фонду Конрада Аденауера в Україні.

- Рада вітати вас на запорізькій землі, територія якої схожа на вашу федеративну землю Саксонія-Ангальт. Звичайно, обмін досвідом між німецькими та українськими компаніями та установами буде корисним для успішної розбудови громадянського суспільства, підтримки правової держави в цілому. Впевнена, що покращення поінформованості  громадськості з питань європейської інтеграції України більше потребує  населення сільської місцевості, ніж населення міст, - зазначила Елла Слепян.

Перший керівник Фонду Тім Б. Петерс розповів про  співпрацю з низкою українських партнерських організацій. Зокрема, з Верховною Радою України, Секретаріатом Президента України, місцевими державними адміністраціями, структурами політичних партій, неурядовими організаціями, університетами та аналітичними центрами.

Фонд організовує круглі столи, конференції, подіумні дискусії та лекції з метою ґрунтовного обговорення та  аналізу суспільно важливих тем. У рамках політичної освіти та надання консультацій Фонд влаштовує семінари, ділові ігри та тренінги, а також випускає книжки та серію публікацій «Policy Papers», в яких презентує  результати дискусій та надає рекомендації до дій.

Під час зустрічі начальник Управління зовнішніх зносин та зовнішньоекономічної діяльності облдержадміністрації Артур Бойко підкреслив необхідність проведення роботи з мономістами, такими як Енергодар. Приміром, усе місто сконцентровано навколо Запорізької атомної електростанції та теплової електростанції. Рано чи пізно експлуатація станцій завершиться, а місцеве населення масово втратить робочі місця - ціле місто почне згасати. Тім Петерс навів приклади подібних ситуацій, що були у Німеччині. Там на місці колишніх підприємств розгорталася потужна база освітніх, туристичних, наукових, культурних центрів, а колишні працівники змінювали кваліфікацію і тепер знайомлять відвідувачів з внутрішнім життям таких підприємств.

- Сподіваюсь на плідну співпрацю з Фондом Конрада Аденауера. Ми зі свого боку забезпечимо всі умови для проведення тренінгів і семінарів для жителів громад області, - підсумувала зустріч Елла Слепян.

Довідково. Представництво Фонду Конрада Аденауера супроводжує процес політичних та економічних перетворень в Україні з 1994 року. З цією метою Фонд реалізував уже понад 500 проектів, спрямованих на підтримку демократичного розвитку, побудову громадянського суспільства, утвердження вільних ЗМІ та консолідацію демократичних інститутів. Фонд підтримує демократичні політичні партії України та їхні молодіжні організації.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств

США схвалили пакет військової допомоги: Україна отримає нове озброєння та посилить свою обороноздатність

Як в Запоріжжі оформити догляд за людиною похилого віку чи з інвалідністю?

Компас вкаже напрямок: в Запоріжжі школярі навчаються спортивного орієнтування

Освітній сервіс єДокумент в «Дії»: запитання та відповіді

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 428 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 790-го дня війни

Розбір завалів і демонтаж на ДніпроГЕС досі тривають, – Іван Федоров

Європейський тиждень вакцинації: лікарі нагадують про важливість щеплень

Робота для людей з інвалідністю: держава компенсує витрати на створення інклюзивних робочих місць