Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Костянтин Бриль: «Молода активна команда влади Мелітополя – саме на неї варто сьогодні рівнятися»

23 квітня 2018 - 09:38

На цьому наголосив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль, підбиваючи підсумки робочої поїздки до Мелітополя.

- Хочу відзначити роботу молодої активної команди місцевої влади. За останні два роки місто дуже якісно змінилося. Це стосується заміни колекторів, ремонту доріг, відновлення тротуарів та бордюрів, оновлення парків. І це тільки те, що можна побачити, просто прогулявшись містом. Тож раджу всім завітати до Мелітополя, пройтися вулицями та поспілкуватися з людьми. І ви переконаєтесь у тому, що коли реформи втілюються в життя командною роботою, все виходить на найвищому рівні. Команда влади Мелітополя – саме на неї варто сьогодні рівнятис, - підкреслив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

Як повідомив Мелітопольський міський голова Сергій Мінько,  2017 рік можна назвати роком дорожнього буму в Мелітополі. Наймасштабніші роботи проведено на проспекті Б. Хмельницького. Велику увагу приділено і ремонту другорядних вулиць. Всього на ремонт доріг і тротуарів у 2017 році спрямовано 90 млн. грн., роботи виконано на площі 400 тис. кв. м. Якщо порівнювати обсяги робіт і фінансування з 2014-м роком, збільшення становить практично в 40 разів.

У зоні особливої уваги - реконструкція міських мереж водопостачання та водовідведення, що здійснюється в комплексі з відновленням дорожнього покриття. За минулий рік реконструйовано п’ять  кілометрів каналізаційних колекторів, майже 2,5 кілометра водопровідних мереж, завдяки чому  якість послуг водоканалу покращилася для десятків тисяч споживачів Мелітополя.

Чимало зусиль мелітопольська міська влада спрямувала на створення комфортних умов проживання людей. Особливо це стосується багатоповерхового сектора, де проживає понад 40 тисяч людей. У дворах ремонтувалися дороги, встановлювалися дитячі та спортивні майданчики.

- Крім цього, 2017-й рік ознаменувався масштабними перетвореннями міської інфраструктури для активного відпочинку і дозвілля. В першу чергу це стосується парку культури і відпочинку ім. Горького. Тут проведено реконструкцію центрального фонтану, будівництво трьох алей, ставка, створено зоокуточок. Загалом у розвиток парку було інвестовано близько 7 мільйонів гривень, - розповів Мелітопольський міський голова Сергій Мінько.

У мікрорайоні на вул. Брів-ла-Гайард завдяки ініціативі депутата облради Івана Федорова з'явився сучасний сквер Дружби народів з новими зеленими насадженнями, сучасним дитячим майданчиком, стильними лавочками та ліхтарями, зеленими газонами. Сквер став справжньою окрасою Мелітополя.

Нове оформлення отримав також сквер «Факел». Сьогодні це сучасний зелений сквер з інтерактивною зоною, Wi-Fi і мобільною сценою. Поруч зі сквером обладнано футбольне поле.

За два роки в Мелітополі майже вдвічі збільшилася кількість вихованців спортивних установ. Тому міська влада сприяє розвитку комунальної тренувальної бази. Так, стадіон «Спартак» ім. О. Олексенка стане базою навчально-тренувальних зборів для збірної України з легкої атлетики.

Крім цього, на території чотирьох шкіл міста обладнані сучасні футбольні майданчики зі штучним покриттям розміром 42 на 22 метри. Загальна сума витрат - 6 млн. грн. На стадії експертної перевірки знаходяться проекти ще трьох футбольних полів. Їх планують побудувати в цьому році.

У 2017 році у Мелітополя з'явився свій бренд. Логотип міста зі слоганом «Саме тут ...» уже активно використовується в усіх сферах, включаючи бізнес. Ще одна гарна ініціатива влади Мелітополя, яка вже більше трьох років користується підтримкою людей, - суботники з благоустрою та озеленення в рамках акції «Зробимо своє місто краще!». У 2017 році було висаджено 4 тис. дерев і кущів.

Уже на початку цього року влада Мелітополя встигла відкрити інклюзивно-ресурсний центр - один із перших в Україні і Запорізькій області.

Просто нині:

  • триває реконструкція п’яти  каналізаційних колекторів;
  • здійснюється капремонт будівлі 23 школи з виконанням заходів з енергозбереження та благоустрою території (вартість 23 млн. грн);
  • розпочато  капітальний ремонт доріг загального значення та внутрішньоквартальних проїзних доріг;
  • проведено капітальний ремонт відділення інтенсивної терапії для надання допомоги інфекційним хворим міської лікарні №2 на суму близько 1 млн. грн.;
  • масштабні роботи з утеплення фасаду і заміни вікон виконають у 11 школі на суму близько 1 млн. грн.;
  • найближчим часом відбудеться відкриття футбольних майданчиків зі штучним покриттям на базах чотирьох загальноосвітніх шкіл № 4,7,8 і 11.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

386 ударів по 9 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області