Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Об’єднані громади планують стратегічний розвиток освіти

24 квітня 2018 - 11:43

Процес стратегічного планування розвитку освіти в об'єднаних територіальних громадах, вироблення бачення, стратегічних та операційних цілей, популяризація їх серед жителів громади — цьому на теорії та практиці вчилися управлінці ОТГ у Запорізькому центрі розвитку місцевого самоврядування під час семінару «Стратегія розвитку освіти як складова стратегії розвитку ОТГ». У  навчальному заході взяли участь керівник апарату облдержадміністрації Зінаїда Бойко, директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Тетяна Озерова, директор Запорізького центру розвитку місцевого самоврядування Олександр Свистун, освітяни та голови територіальних громад регіону.

- Кожного разу, коли ми спілкуємося з жителями територій, найбільш гостро постають питання охорони здоров’я та освіти. Люди переконані, що якщо немає школи – немає й села. Але необхідно донести до кожного, що найважливішим є якість освіти. Сьогодні вам доводиться проводити ті реформи, щоби  ще раз довести, що і в селі можна організувати роботу таким чином, щоб кожна дитина отримала якісну освіту. Ми розглядаємо питання, які стосуються освоєння субвенції на розвиток інфраструктури сільських населених пунктів, подальші кроки у реформуванні освіти, можливе використання цих коштів саме на освітні заклади і на  розв’язання   проблем, які стосуються освітньої сфери. Запорізька область є одним із новаторів у цій реформі. Ми сподіваємось, що люди на територіях зрозуміють, яким шляхом ми рухаємося і що нас очікує найближчим часом, - зазначила керівник апарату облдержадміністрації Зінаїда Бойко.

Про покрокові дії  реформування освітньої галузі  учасників семінару поінформувала директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Тетяна Озерова.

- Сьогодні ми маємо  говорити про те,  як діяти, як скласти план ваших покрокових дій, яке наше бачення та що ми хочемо отримати в результаті. Для того, щоб усе проаналізувати та запланувати конкретно роботу на територіях, необхідно бути теоретично підкованим та виробити  стратегічний план розвитку. Стратегія розвитку освіти ОТГ має  рухатися в унісон з державною стратегією розвитку освітньої галузі. Освіта сьогодні міняється і має реформуватись відповідно до нових функцій громад, - підкреслила Тетяна Озерова.

Учасники заходу обговорили  практичний аспект процесу стратегічного планування розвитку освіти в громаді, розробки стратегії розвитку освіти і створення стратегічного комітету, бачення розвитку освіти в громаді,  стратегічні та операційні цілі тощо.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій  з громадськістю

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

348 ударів по 14-ти населених пунктах завдав ворог впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 754-го дня війни

Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги: Запорізька область обрала свій талісман

Громада Запорізької області отримала авто та обладнання для надання послуг мешканцям

Закордонні партнери допоможуть удосконалити ЦНАПи у громадах регіону

СБУ спільно з правоохоронцями Латвії знешкодила підпільний кол-центр, який видурював гроші у громадян ЄС

Протидія домашньому насильству: мобільний застосунок для жінок

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

458 ударів по 10-ти населених пунктах завдав ворог впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 753-го дня війни

Міністр охорони здоровʼя України Віктор Ляшко з робочим візитом відвідав Запорізьку область