Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Запорізькій області вдвічі скоротилася чисельність безробітних

14 травня 2018 - 09:42

Завдяки ефективній співпраці Запорізького центру зайнятості з роботодавцями вдалося зменшити навантаження на одне вільне робоче місце. На сьогодні в області на одну вакансію претендує вдвічі менше безробітних, ніж у минулому році. Так, на кінець квітня минулого року на одну вакансію претендували 20 безробітних, тоді як у цьому році цей показник становить десять осіб на одну вакансію. Загалом з початку року послугами служб зайнятості скористалися 34,4 тисячі громадян, що на половину менше минулорічного показника.

На початок травня 2018 року на обліку в центрах зайнятості Запорізької області перебувало  18,4 тис. безробітних.

Як повідомили в обласному центрі зайнятості, протягом січня-квітня 2018 року за сприяння центрів зайнятості отримали роботу 16,5 тис. осіб, із них 7,3 тис. працевлаштовані до набуття статусу безробітного. Крім цього, 127 людей  були працевлаштовані на нові робочі місця, за які виплачується компенсація єдиного внеску роботодавцям. Ще 46 осіб виявили бажання відкрити власну справу та отримали одноразову допомогу по безробіттю для організації підприємницької діяльності.

До громадських та інших робіт тимчасового характеру було залучено 4,5 тис. осіб. За направленням служб зайнятості змогли пройти професійне навчання, перенавчання та підвищити свою кваліфікацію, а отже і  свою конкурентоспроможність на ринку праці 1,5 тис. безробітних.

Як підкреслила керівник обласного центру зайнятості  Ірина Дуднік, взаємовідносини з роботодавцями у сфері малого, середнього та великого бізнесу незалежно від форм власності є важливим аспектом роботи служби. Також  продовжується активне впровадження нових форм роботи та послуг для роботодавців. Для більш комфортного підбору персоналу зараз у центрах зайнятості Запорізької області запроваджено підбір персоналу за методом рекрутингу. На сьогодні вже майже 400 роботодавців отримали такі послуги, серед них є працедавці з інших регіонів.

За інформацією обласного центру зайнятості, вакансій, наданих роботодавцями, збільшилося майже на 7% та налічується 1835 одиниць. На сьогодні 4,5 тисячі роботодавців тісно співпрацюють із службою зайнятості по різних напрямках.

Найпопулярнішими професіями, на які нині існує попит, залишаються кваліфіковані робітники: водії, трактористи-машиністи, продавці, електромонтери, медсестри, слюсарі та інші представники робітничих професій. Роботодавці також шукають бухгалтерів та інженерів з відповідним досвідом роботи.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Європейський тиждень вакцинації: лікарі нагадують про важливість щеплень

Робота для людей з інвалідністю: держава компенсує витрати на створення інклюзивних робочих місць

Уряд України надає грантову підтримку для розвитку агросектору

Запальний черліденг: запорізькі дівчата відточують свою майстерність

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 514 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 789-го дня війни

«До нас приїжджають діти з сусідньої області, адже в нас є укриття, а значить – можливість навчатися офлайн», – директорка однієї зі шкіл Запорізького району

Понад 10500 ноутбуків отримали школярі Запорізької області від ЮНІСЕФ

Понад 200 коптерів та іншої техніки передали військовим на Запорізькому напрямку

«У Збройних силах України повинна бути гендерна рівність», – 29-річна Катерина вирішила приєднатися до захисників

Безпека мешканців, підтримка бізнесу, підвищення якості освіти – Іван Федоров про головні виклики регіону