Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізький обласний центр туризму і краєзнавства, спорту та екскурсій учнівської молоді відзначає 70-річчя

15 травня 2018 - 16:01

З цієї нагоди в обласній філармонії відбулися урочистості. З ювілеєм колектив та вихованців закладу привітав заступник голови облдержадміністрації Едуард Гугнін.

Для позашкільної освіти України 2018 рік став  особливим. Це офіційний рік її народження. 100 років тому утворилися перші центри позашкільної освіти: численні клуби, дитячі майданчики, майстерні, гуртки, секції. Вони стали прототипом сучасних позашкільних закладів освіти. Серед них своє 70-річчя відзначає КЗ «Запорізький обласний центр туризму і краєзнавства, спорту та екскурсій учнівської молоді» ЗОР.

У вітальному слові Едуард Гугнін зазначив: «З таким закладом у мене пов'язані різні періоди життя. Пам'ятаю свій перший табір, де ми співали під гітару. Пізніше я також працював з вихованцями центру, які проявлялись як наукова еліта нашої країни. Сьогодні в залі зібралося чимало людей, які присвятили своє життя цьому чудовому закладу. Тож бажаю вам відчувати гармонію з природою та відкрити в собі найкращі людські якості. З нагоди ювілею центру всім викладачам  бажаю здібних вихованців,  туристам - нових маршрутів і вражень, а науковцям - нових перемог і нагород. Саме так, у синергії цих якостей і розвитку закладу, ми зможемо виховати гідне майбутнє України».

Посадовець також вручив відзнаки фахівцям закладу. Так, грамотою Міністерства освіти і науки України нагороджено завідувача організаційно-масового відділу з питань роботи з талановитою молоддю та МАН Олену Шелегеду. Подяку Міністерства освіти і науки України оголошено завідувачу туристсько-спортивного відділу Світлані Бебешко та методисту Олексію Ніколаєву.

За зразкове виконання службових обов’язків, плідну працю, високі досягнення у професійній діяльності, з нагоди 70-річчя КЗ «Запорізький обласний центр туризму і краєзнавства, спорту та екскурсій учнівської молоді» ЗОР подяку Запорізької обласної державної адміністрації оголошено заступнику директора з навчально-виховної роботи структурного підрозділу «Токмацький відділ туризму» Олені Лукаш; керівнику туристських груп (походів) Олександру Жакову; керівнику гуртків Сергію Бородіну; керівнику гуртків структурного підрозділу «Приморський відділ туризму і краєзнавства» Світлані Микалюк; директору турбази «Лиса Гора»  Костянтину Пацалю; керівнику гуртків  Владиславу Кролю; керівнику гуртків структурного підрозділу «Приморський відділ туризму і краєзнавства» Тетяні Данилюк,  головному бухгалтеру КЗ «Запорізький обласний центр туризму і краєзнавства, спорту та екскурсій учнівської молоді» ЗОР Оксані Толочек.

За високі досягнення у туризмі та краєзнавстві нагороджено цінними подарунками кращих гуртківців центру туризму. Їх отримали командир гуртка «Екологічне краєзнавство» Михайло Фоменко; командир гуртка «Історичне краєзнавство» Максим Квасов; вихованець гуртка «Історичне краєзнавство» Денис Кравцов; вихованка гуртка «Археологічне краєзнавство» Поліна Павлюкова та вихованець гуртка «Пішохідний туризм» Віталій Шевченко.

На знак заслуги вагомого вкладу Центру в розвиток туристичної галузі Запорізького для музею історії дитячого туризму Запорізької області передано подарунок - ілюстровану енциклопедію Запорізької області та фотоальбом.

Для учасників свята колектив Запорізької обласної філармонії подарував  концертну програму.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 792-го дня війни

Запорізька область отримає пів мільярда гривень на ремонт та будівництво шкільних укриттів, – міністр освіти та науки Оксен Лісовий

Транспортну компанію, яка працює без дозвільних документів, виявив територіальний відділ «Укртрансбезеки»

Відстрочка для звільнених строковиків та бронювання працівників: представники ТЦК про зміни в законодавстві

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Про пенсії ветеранів-чорнобильців говорили під час круглого столу

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств