Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Під час Місячника зайнятості працевлаштовано більше тисячі жінок

16 травня 2018 - 08:49

Завершилася загальнообласна акція «Місячник зайнятості жінок», у рамках якої в центрах зайнятості регіону відбулися різноманітні заходи, спрямовані на підвищення рівня працевлаштування жінок. В Україні серед безробітних людей чисельність жінок дещо більша ніж чоловіків. За інформацією обласного центру зайнятості, з початку року частка безробітних жінок становила 53,4 % серед громадян, які перебували на обліку.

Фахівці центрів зайнятості надають кожній жінці, яка опиняється в складних життєвих умовах,  широкий спектр соціальних послуг, передбачених чинним законодавством, і в першу чергу таких, що сприяють успішному пошуку гідного місця роботи та вдалому працевлаштуванню. Під час проведення акції до центрів зайнятості області звернулися понад 1,5 тисячі жінок.

Працівники служб зайнятості у рамках акції  провели ярмарки та міні-ярмарки вакансій, «круглі столи» та тематичні семінари, орієнтовані на сприяння працевлаштування жінок. Важливу роль у сприянні працевлаштуванню мають зустрічі з роботодавцями. Всі учасники заходів отримали досвід спілкування з роботодавцем та навички самопрезентації. Крім цього, завдяки проведеній роботі одноразову виплату допомоги для організації власної справи отримали вісім жінок, котрі виявили бажання відкрити власну справу за напрямом, який користується попитом на ринку праці області.

- Важливу роль має надання профінформаційних та профконсультаційних послуг, під час яких клієнти отримують поглиблену інформацію про професії, що мають попит на ринку праці; рекомендації щодо вибору або зміни професії з урахуванням їх побажань, здібностей та можливостей; послуги психологічного характеру, спрямовані на визначення професійної придатності до тієї чи іншої спеціальності тощо. Протягом квітня до семінарів та тренінгів було залучено понад чотири тисяч жінок, - повідомила директор Запорізького обласного центру зайнятості Ірина Дуднік.

За результатами проведених заходів у рамках Місячника зайнятості було працевлаштовано більше тисячі жінок. Зокрема, тимчасово працевлаштовано шляхом участі в оплачуваних громадських роботах та інших роботах тимчасового характеру близько 700 жінок; пройшли навчання за направленням служби зайнятості 192 жінки. Таким чином, заходи сприяли збільшенню рівня працевлаштування жінок на 7 %.

Фахівці служби зайнятості Запорізької області планують й надалі  розширювати спектр заходів з метою  працевлаштування жінок та  підвищення їх трудової  мотивації.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Міжнародні партнери допоможуть Запоріжжю з облаштуванням укриттів та підземних шкіл

В регіоні допомагають людям подолати наслідки насильства

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 291 раз ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 786-го дня війни

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону