Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Переоцінка земель – шлях до наповнення місцевого бюджету

25 квітня 2008 - 11:22

Пошук додаткових шляхів наповнення місцевих бюджетів повинен бути першочерговим завданням для кожної території. На цьому наголосив заступник голови облдержадміністрації і куратор Запорізького району Володимир Кальцев під час засідання колегії Запорізької РДА.

Зараз за новим законом переглядаються ставки орендної плати за землю – ці показники мають зрости утричі. Відтак операції з землею є головним джерелом поповнення місцевих бюджетів. Щоправда, у Запорізькому районі грошово-нормативна оцінка землі останній раз здійснювалась ще у 2003 році і на сьогодні ціни є надто застарілими. Тому Володимир Кальцев говорить, що переоцінку земель необхідно провести вже у 2-му кварталі, адже район недоотримує значні кошти.

На засіданні колегії розглянуто підсумки виконання основних показників соціально-економічного розвитку та бюджету району за 1 квартал.

Нині в районі працюють 5 промислових підприємств. За перший квартал ними вироблено продукції на 234 млн. грн., що становить 24% від річного завдання Втім, порівняно з аналогічним періодом минулого року обсяги реалізації продукції знизились на 16%. Основна причина - скорочення обсягів виробництва.

Однак представники влади району переконані: 1-й квартал не є показовим, до кінця року всі заплановані показники промислового виробництва будуть виконані.

Тим часом 6% підприємств району і досі своїм працівникам виплачують зарплатню нижчу за мінімальну. Заступник голови ОДА Володимир Кальцев обурений цим фактом, адже це свідчить не лише про порушення роботодавцями законодавства про працю, а й про низький рівень життя та майбутнього пенсійного забезпечення працівників, недоотримання коштів бюджетом. Влада району має докласти усіх зусиль, аби вже найближчим часом ліквідувати цю проблему.

Ще одне питання, яке сьогодні непокоїть владу Запорізького району, – стан тваринництва. За минулий рік 2 сільгосппідприємства повністю ліквідували поголів'я свиней та великої рогатої худоби. У результаті кількість тварин зменшилася майже вдвічі. З такими темпами, зазначають посадовці, за кілька років у районі галузь тваринництва може повністю занепасти.

А для сільгоспвиробників, які спеціалізуються на рослинництві, настала гаряча пора. Сприятливі погодні умови дозволили рано розпочати весняно-польові роботи. Аграрії району вже засіяли 2 тисячі 478 га ранніх зернових, що складає 51% від плану. Сільгосптехніка готова на 98%.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 792-го дня війни

Запорізька область отримає пів мільярда гривень на ремонт та будівництво шкільних укриттів, – міністр освіти та науки Оксен Лісовий

Транспортну компанію, яка працює без дозвільних документів, виявив територіальний відділ «Укртрансбезеки»

Відстрочка для звільнених строковиків та бронювання працівників: представники ТЦК про зміни в законодавстві

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Про пенсії ветеранів-чорнобильців говорили під час круглого столу

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств