Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Гуляйполі після ремонту відкрито колегіум, оновлений за підтримки Уряду Німеччини

16 травня 2018 - 13:46

Голова облдержадміністрації Костянтин Бриль взяв участь в урочистому відкритті після проведених ремонтних робіт колегіуму «Лідер» у м. Гуляйполе. До заходу також долучилися керівник проекту ІІПУ «Розвиток соціальної інфраструктури у зв’язку зі збільшенням кількості внутрішньо переміщених осіб» Бербель Швайгер, менеджер проекту в Запорізькій області Олег Флітер,  представники місцевої влади, громадськість.

Як наголосив Костянтин Бриль, друзі завжди пізнаються в непрості часи і Уряд Німеччини показав себе саме з цього, найкращого боку.

- Дякую нашим партнерам, які підтримують Україну в ці важкі часи. З 1972 року цей заклад не бачив ремонту. І, нарешті, напередодні Дня Європи діти бачать оновлення рідної школи. Крім цього, спільно з місцевою владою ми плануємо провести влітку внутрішній ремонт у цій школі, аби у вересні малеча пішла до оновлених класів, - підкреслив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

Керівник Ініціативи інфраструктурної програми для України Бербель Швайгер звернула увагу присутніх на те, що Федеральний Уряд Німеччини активно підтримує Україну. Загалом у державі реалізується більше тисячі проектів GIZ, спрямованих на підтримку вимушених переселенців, у тому числі в Запорізькій області.

Ремонт у «Лідері» - один із таких прикладів, його проведено в рамках проекту Ініціативи інфраструктурної програми для України (ІІПУ), що виконується німецьким товариством міжнародного співробітництва GIZ за дорученням Уряду Німеччини у співпраці з Гуляйпільською районною державною адміністрацією.

На сьогодні у колегіумі «Лідер» навчається 488 дітей, із них 12 переселенців. Колегіум є школою нового типу з поглибленим вивченням української та трьох іноземних мов, а також комп’ютерних наук. Не менш потужною є  спортивна складова - протягом п’яти років учні є переможцями районних спартакіад з волейболу та баскетболу.

На етапі відбору школи до ремонту був урахований незадовільний технічний стан будівлі колегіуму, а проект реконструкції був розроблений з акцентом на енергозбереження.

У ході ремонту було проведено заміну покрівлі і встановлення системи водовідведення, утеплення фасаду та покрівлі будівлі,  встановлено нові вхідні двері та двері з системою «анти-паніка» на аварійних виходах, обладнано пандус на центральному ґанку.

Довідково:

Deutsche Gesellschaftfür Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH підтримує уряд Німеччини в досягненні цілей у сфері міжнародного співробітництва заради сталого розвитку. Пріоритетними напрямами співпраці Німеччини з Україною є: ефективне державне врядування, енергоефективність, сталий економічний розвиток. Крім цього, двостороння співпраця охоплює запобігання ВІЛ/СНІДу, а також подолання кризової ситуації на сході України. При цьому особлива увага приділяється підтримці українських громад, що прийняли внутрішньо переміщених осіб.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Диспетчерський центр «Укренерго» застосував графік аварійних відключень до кінця сьогоднішнього дня у Запорізькій області

Труднощі з оформленням пенсії та відновленням житла: Зінаїда Бойко відповіла за запити мешканців регіону

З 30 березня відкриється двосторонній проїзд через «новий» міст у Запоріжжі – раніше він був одностороннім

Фортифікації на Запорізькому напрямку будуються в три зміни: Іван Федоров в етері телемарафону «Єдині новини»

СБУ встановила особи ще 7 колаборантів з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Центри для навчання та соціалізації школярів відкрили у двох громадах Запорізького району

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

386 ударів по 9 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ