Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Костянтин Бриль: «У тісній співпраці ми розв’яжемо всі проблеми»

16 травня 2018 - 15:58

Під час перебування з робочою поїздкою в Гуляйпільському районі голова облдержадміністрації Костянтин Бриль відвідав заклад дошкільної освіти ясла – садок «Сонечко» комбінованого типу.

Як повідомив голова Гуляйпільської райдержадміністрації Олександр Іщенко, одним із пріоритетних питань розвитку освіти Гуляйпільської громади є створення освітнього простору для дітей з особливими освітніми потребами. Вагомим чинником у цьому процесі є створення комунальної установи «Інклюзивно-ресурсний центр» Гуляйпільської міської ради, який планується розмістити в закладі дошкільної освіти ясла-садок «Сонечко». Це рішення було прийнято на сесії міськради у лютому поточного року. Інклюзивно-ресурсний центр має розпочати діяльність з 1 червня 2018 року. Наразі обраховано обсяг робіт для облаштування приміщення ІРЦ, готується кошторис та проектна документація.

За словами Костянтина Бриля, в цьому році влада має чимало планів  щодо Гуляйпільщини.

- У вас дуже міцна громада. Ви разом вирішуєте питання оновлення шкіл та дитсадків. Звичайно, увага приділяється розвитку інклюзивної освіти. Обласна влада та інвестори з радістю підтримують подібні ініціативи. І саме так - у тісній співпраці, разом ми  розв’яжемо  всі проблеми, - наголосив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

У ході робочої поїздки  очільник регіону також  приділив увагу місцю, де планується  збудувати меморіальний комплекс на честь Нестора Махна та створити туристичний маршрут шляхом розвитку бренду Н.І. Махна.

Голова райдержадміністрації Олександр Іщенко наголосив, що одним з стратегічних завдань керівництва районної державної адміністрації, районної ради та Гуляйпільської міської ОТГ є формування сприятливого туристичного клімату шляхом створення туристично-рекреаційної системи, що поєднуватиме в собі різноманітні складові. Створення масштабної туристично-рекреаційної зони шляхом розчистки русла р.Гайчур та формування на двох штучних островах та прилеглій території долини річки фестивального містечка, центрального парку з зоною атракціонів, ярмарковою площею та торгівельними рядами, спортивного парку, велопарку з тренувальними майданчиками.

 

З метою формування туристичного іміджу м.Гуляйполе шляхом розвитку бренду Н.І. Махна, покращення туристичної привабливості м.Гуляйполе заплановано встановлення меморіального комплексу на честь Н.І. Махна на першому з двох штучних островів р. Гайчур біля мосту по вул. Донецькій у м. Гуляйполе.

Костянтин Бриль зазначив, що нині активно обговорюється перевезення праху Нестора Махна на Батьківщину.

- Наразі спільно з Адміністрацією Президента та профільними міністерствами активно обговорюється питання перевезення праху Махна з Парижа до Гуляйполя. Адже Нестор Іванович є не тільки нашим земляком, а й символом боротьби зі злочинним комуністичним режимом. Громада Гуляйполя, місцеві фермери, активісти та влада активно підтримують цю ідею. Нині вже виготовлено макет пам'ятника та розробляється цілий комплекс заходів для увічнення пам'яті нашого видатного земляка, - підкреслив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

Очільник регіону також відвідав Гуляйпільський краєзнавчий музей». Як повідомила директор закладу Любов Геньба, музейна експозиція  включає девять розділів: нижні зали розкривають історію Гуляйполя І - II тисячоліття до н.е., розділ козацтва, «Селянський побут», «Ремесла Гуляйполя, початок XX ст.», «Побут міщан та дворян кінця XIX початку XX ст.» Верхній зал  висвітлює період громадянської війни 1918-1921 pp.», «Голод і репресії на Гуляйпільщині», «Історія 30-90х pp..», «Другої світової війни», « Гуляйполе у роки Незалежної України». Наразі музейна колекція налічує 16913 одиниць експонатів. За рік установа приймає до 9 тис. відвідувачів, проводить до 300 екскурсій, 30 масових заходів, до 10 виставок. У період 2014-2016 року музей активізував свою роботу з висвітлення теми Революції Гідності,  вшанування воїнів АТО. Одним із перших в області відкрив велику виставку «Воля. Гідність. Перемога», де зібрано понад 400 одиниць експонатів, які засвідчують воєнні події.

Під час відвідин музею очільник регіону урочисто передав державну нагороду сину місцевого фермера Ярославу Курману. Звання «Заслужений працівник сільського господарства України» було присвоєно генеральному директору товариства «Вільнянка» Сергію Курману Президентом України Петром Порошенком за значний особистий внесок у розвиток агропромислового виробництва, вагомі трудові досягнення, багаторічну самовіддану працю та з нагоди Дня працівників сільського господарства.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області