Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Президент проінспектував хід будівництва дороги державного значення «Бориспіль-Дніпро-Запоріжжя-Маріуполь»

17 травня 2018 - 13:55

Президент Петро Порошенко під час робочої поїздки на Дніпропетровщину ознайомився з ходом ремонтних робіт автомобільної дороги державного значення «Бориспіль-Дніпро-Запоріжжя-Маріуполь» (Н-08).

Глава держави зазначив, що будівництво та капітальний ремонт доріг є одним з пріоритетів держави, зокрема і у Дніпропетровській області.

«Це те, про що роками мріяли мешканці області. За 26 років так і не дочекалися. Сьогодні – перший прорив, перші 12 кілометрів мають бути побудовані цього року», - сказав Петро Порошенко та додав, що вже виділені кошти у повному обсязі відповідно до проектної документації.

Петро Порошенко також зазначив, що будівництво доріг стало можливим завдяки президентському загальноукраїнському експерименту по залученню коштів від перевиконання митних надходжень. При цьому він додав, що ця ініціатива має також «потужну антикорупційну складову».

Президент також наголосив, що саме децентралізація дозволила спрямувати кошти на будівництво доріг з місцевих та обласних бюджетів.

Петро Порошенко особливо підкреслив, що у 2018 році більше 50% у зведеному бюджеті України складають кошти місцевих бюджетів.

«А це і дороги, це і школи, і дитячі садки, і освітлення вулиць. Там, де є ефективна місцева влада, яка інвестує, будує, ремонтує, мешканці одразу можуть побачити переваги програми децентралізації», - наголосив Президент та подякував Парламенту і Уряду за підтримку цієї реформи.

Виконуючий обов’язки начальника Служби автодоріг Дніпропетровської області Владислав Живодченко розповів Президенту про виконані роботи.

У 2017 році за рахунок Дніпропетровського обласного бюджету в населених пунктах області виконано капітальний ремонт асфальтового покриття 160 вулиць комунальної власності загальною площею 751,56 тис. м2 (орієнтовно 125 км) на загальну суму 666,379 млн грн. За рахунок державного бюджету на автомобільних дорогах загального користування державного значення виконані роботи з поточного середнього ремонту протяжністю 67,4 км на загальну суму 649,1 млн грн.

У 2018 році очікується субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на фінансове забезпечення будівництва, реконструкції, ремонту і утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення, вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах у сумі 608 421,2 тис. грн., в рамках реформування системи управління дорожнім господарством, зокрема передачі зазначених доріг зі сфери управління Державного агентства автомобільних доріг України до сфери управління обласних державних адміністрацій.

 

 

За матеріалами офіційного інтернет-представництва Президента України

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області

Запорізька область буде забезпечена хлібом: в регіоні триває посівна

«Хто подає, той виграє»: завершується відбірковий етап з волейболу серед дівчат

Професійні психологи навчали молодь Запоріжжя дбати про ментальне здоров’я

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 235 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 784-го дня війни

Продовжуємо підтримку наших оборонців – захисникам передали необхідну техніку

Отримав важке поранення, але планує повернутися на передову – історія військовослужбовця Сергія Лаврика

60 років вірності українському кіно: кінотеатр ім. Довженка відзначив ювілей