Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Запорізькому національному університеті відзначили День науки

17 травня 2018 - 14:47

Голова облдержадміністрації Костянтин Бриль взяв участь у святковому заході «День науки 2018», що відбувся на базі Запорізького національного університету. Захід зібрав людей, які досягли значних висот у різних галузях науки, яким за наукові досягнення присвоєні вчені звання та наукові ступені, тих, хто має значні наукові роботи та патенти на винаходи,  тих, хто  неодноразово був нагороджений почесними відзнаками держави і рідного міста за свій внесок у розвиток науки.

Вітаючи учасників заходу, Костянтин Бриль підкреслив, що сьогоднішній день об’єднав два свята – День науковців та День вишиванки і дуже приємно, що обом приділено достатню увагу.

- Запорізький національний університет – це Альма-матер для багатьох запоріжців, і ми пишаємось діяльністю наших науковців. Сьогодні дуже приємно бачити не тільки розумних, а й гарних та талановитих людей,  які  справді є окрасою Запорізького краю. Тож бажаю вам тільки перемог та успіхів у вашій діяльності, - зазначив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

Очільник регіону вручив запорізьким науковцям подяки за багаторічну сумлінну працю, плідну педагогічну діяльність, значний особистий внесок у справу підготовки висококваліфікованих спеціалістів та з нагоди Дня науки.

Як повідомив проректор з наукової роботи Запорізького національного університету, доктор історичних наук, професор  Геннадій Васильчик, ЗНУ - це потужний заклад вищої освіти півдня України, до структури якого входять 13 факультетів, що забезпечують здобуття якісної вищої освіти із 43 спеціальностей за першим рівнем (бакалавр) та 34 спеціальностей за другим рівнем (магістр) вищої освіти. Ефективне виконання науково-дослідних робіт забезпечують два регіональних навчально-науково-виробничих центри: «Екологія» та «Металспецпроект» та 15 навчально-наукових лабораторій.

 Наразі науковий потенціал університету складається із 92 докторів наук, професорів та 418 кандидатів наук, доцентів. Функціонує 15 наукових шкіл за пріоритетними напрямами науки і техніки. Підготовка фахівців вищої кваліфікації здійснюється в аспірантурі з 23, у докторантурі – з 19 спеціальностей, за якими навчаються  362 аспіранти та 24 докторанти. Функціонує сім спеціалізованих учених рад із 10 спеціальностей, у тому числі чотири докторських. За останній рік в університеті підготовлено й захищено 37 кандидатських та 12 докторських дисертацій. За результатами наукової роботи університету у 2017/2018 навчальному  році опубліковано 31 монографію, 123  підручники і навчальні посібники, 1018 наукових фахових статей.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Уряд України надає грантову підтримку для розвитку агросектору

Запальний черліденг: запорізькі дівчата відточують свою майстерність

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 514 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 789-го дня війни

«До нас приїжджають діти з сусідньої області, адже в нас є укриття, а значить – можливість навчатися офлайн», – директорка однієї зі шкіл Запорізького району

Понад 10500 ноутбуків отримали школярі Запорізької області від ЮНІСЕФ

Понад 200 коптерів та іншої техніки передали військовим на Запорізькому напрямку

«У Збройних силах України повинна бути гендерна рівність», – 29-річна Катерина вирішила приєднатися до захисників

Безпека мешканців, підтримка бізнесу, підвищення якості освіти – Іван Федоров про головні виклики регіону

За матеріалами СБУ засуджено чергових колаборантів, які працюють на окупантів

Усиновлення дитини під час війни: що потрібно знати?