Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Костянтин Бриль: «Аби робота з відновлення доріг не припинялася, прошу представників влади на місцях завчасно готувати проектну документацію»

17 травня 2018 - 16:26

Під керівництвом голови облдержадміністрації Костянтина Бриля відбулася нарада щодо організації проведення  ремонту автомобільних доріг у Запорізькій області. Участь у заході взяли представники  структурних   підрозділів  облдержадміністрації, керівники Служби автомобільних доріг у Запорізькій області,  ДП «Запорізький облавтодор», Управління патрульної поліції в Запорізькій області,  Головного управління Національної поліції України, Управління Укртрансбезпеки у Запорізькій області, представники райдержадміністрацій, сільських рад, ОТГ.

Відкриваючи захід, Костянтин Бриль підкреслив, що на сьогодні триває  реформа автодорожньої галузі і з першого січня автодороги загального користування місцевого значення  передано на баланс  облдержадміністрацій.

- У 2018 році на дороги загального користування місцевого значення виділено субвенцію з державного бюджету місцевим у розмірі 479,7 млн. грн. Це небувала сума, адже в середньому по районах це в п’ять  разів більше, ніж у попередні роки. Проте їх не вистачить, аби подолати всі проблеми одночасно. Тож нині розв’язуються  першочергові проблеми, на які звертали увагу території. Аби ця робота не припинялась і не розтягувалась, прошу представників влади на місцях завчасно готувати проектну документацію, - наголосив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

Як приклади найкращого виконання відновлення автошляхів регіону очільник регіону навів роботу деяких компаній. Так, у 2017 році Службою автомобільних доріг у  Запорізькій області були проведені тендерні процедури  та укладені договори на проведення  поточного  середнього ремонту по всій протяжності дороги Н-08 Запоріжжя – Маріуполь  на території Запорізької області з трьома підрядниками: ТОВ «Онур Конструкціон Інтернешнл», ТОВ «Автомагістраль-Південь», ТОВ «Шляхове будівництво «Альтком». Саме вони й показують найкращі результати.

Окрему увагу присутні приділили фінансуванню та організації робіт з ремонту доріг  загального користування державного значення. За словами в.о. начальника Служби автомобільних доріг у Запорізькій області Андрія Івка, нині з держбюджету  доведено 117 мільйонів гривень на ямковий ремонт 139 тисяч квадратних метрів доріг. На 60 тисячах квадратних метрів ці роботи вже виконано на суму 58,8 мільйона гривень.

Не оминули увагою присутні й фінансування та організацію робіт з ремонту  на дорогах загального користування місцевого значення. Як доповів заступник директора Департаменту капітального будівництва ОДА  Генадій Тимченко,  в 2018 році на дороги загального користування місцевого значення виділено субвенцію з державного бюджету місцевим у розмірі 479,7 млн. грн., із  яких   187,8  млн. грн.  планується   витратити на  проведення поточного середнього ремонту  місцевих доріг за принципом пріоритетності (до соціально важливих  об’єктів)  та 291,9 млн. грн.  - на  експлуатаційне  утримання. За пропозиціями райдержадміністрацій були визначені ділянки автодоріг, які потребують ремонту, і з 27 квітня затверджено їх перелік. Загальна протяжність цих окремих ділянок - 23,4 км. Причому тут є вимоги – ремонт має бути виконано з двошаровим покриттям та гарантією три  роки експлуатації.

Крім цього, начальник Управління Укртрансбезпеки у Запорізькій області Олексій Баталов доповів про організацію проведення габаритно-вагового контролю на автошляхах області. Загалом в області планується встановити  п’ять - сім вагових комплексів.

За підсумками наради Костянтин Бриль надав протокольні доручення: забезпечити організацію робіт з будівництва, реконструкції, ремонту та утримання автомобільних доріг, облаштувати нові майданчики для здійснення габаритно-вагового контролю на автодорогах загального користування місцевого значення, забезпечити контроль  за  використанням бюджетних коштів у рамках митного експерименту. Головам райдержадміністрацій та ОТГ доручено сприяти залученню коштів місцевих бюджетів на ремонтні роботи на дорогах загального користування місцевого значення на умовах спів фінансування. При цьому Костянтин Бриль  підкреслив, що керівники територій мають взяти під особистий контроль  організацію робіт з ремонту доріг комунальної власності у населених пунктах.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Учениці гімназії №93 готові до великої волейбольної битви «Пліч-о-пліч»

386 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 762-го дня війни