Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Пам’ять про українських героїв увічнили на Мелітопольщині та Якимівщині

18 травня 2018 - 09:35

З нагоди сторіччя Української революції 1917-1921 років у с. Ромашки, с. Полянівка Мелітопольського району, сел. Якимівка та с. Радивонівка Якимівського району відбулося урочисте відкриття інформаційних дошок, присвячених воїнам Запорізького корпусу армії Української Народної Республіки, яким командував полковник Петро Болбочан.

Невідомі сторінки історії розкрилися завдяки запорізькому досліднику Юрію Щуру. Він знайшов та опублікував спогади військового міністра УНР Всеволода Петріва. Після переможного Кримського походу Перший Запорізький полк кінних гайдамаків ім. Костя Гордієнка розквартирували на околицях Мелітополя. Наші солдати налагодили добрі відносини з місцевим населенням, боролися зі злочинцями та дезертирами, допомагали налагоджувати мирне життя.

Згадати борців за свободу прийшли представники обласної та місцевої влади, школярі, місцеві жителі у святковому національному вбранні. До учасників мітингів звернувся заступник директора Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації Олександр Зубченко, який наголосив на важливості пізнання правдивої української історії. Посадовець повідомив, що завдяки роботі науковців, громадськості та влади за останній рік в області встановлено понад 20 місць, пов’язаних із національно-визвольними змаганнями та народним спротивом комуністичному режиму.

Право відкрити інформаційні дошки було надано ветерану антитерористичної операції Тимуру Книшу, заступнику голови Мелітопольської райдержадміністрації Ользі Станчевській, керівнику апарату Якимівської райдержадміністрації Людмилі Величко, головам місцевих рад. Захисників України всіх часів учасники заходів ушанували хвилиною мовчання.

У планах обласної влади - протягом найближчого часу увічнити пам’ять про селянське повстання проти колективізації у с. Борисівка Приморського району та учасників підпільної антибільшовицької організації, що діяла у с. Новотроїцьке Бердянського району в 1925-1929 роках.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 790-го дня війни

Розбір завалів і демонтаж на ДніпроГЕС досі тривають, – Іван Федоров

Європейський тиждень вакцинації: лікарі нагадують про важливість щеплень

Робота для людей з інвалідністю: держава компенсує витрати на створення інклюзивних робочих місць

Уряд України надає грантову підтримку для розвитку агросектору

Запальний черліденг: запорізькі дівчата відточують свою майстерність

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 514 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 789-го дня війни

«До нас приїжджають діти з сусідньої області, адже в нас є укриття, а значить – можливість навчатися офлайн», – директорка однієї зі шкіл Запорізького району

Понад 10500 ноутбуків отримали школярі Запорізької області від ЮНІСЕФ

Понад 200 коптерів та іншої техніки передали військовим на Запорізькому напрямку