Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізькі медійники поспілкувалися з керівником свого контролюючого органу

18 травня 2018 - 13:16

У Запоріжжі з робочою поїздкою перебуває голова Національної ради з питань телебачення і радіомовлення України Юрій Артеменко. У її рамках посадовець провів робочу нараду з керівниками та  представниками   засобів масової інформації області.

У режимі питання – відповідь Юрій Артеменко поспілкувався з керівниками електронних ЗМІ з актуальних питань у роботі регіональних телерадіокомпаній, розповів про останні рішення Національної ради щодо подання телерадіоорганізаціями та провайдерами програмної послуги інформації про свою структуру  власності.

Місцевих мовників найбільше цікавило питання щодо термінів, у які відбудеться вимкнення аналогового телесигналу. Юрій Артеменко  розповів, що  має передувати повному переходу від аналогового мовлення до цифрового, а також  про позитивні й негативні наслідки, які можуть виникнути під час зміни формату мовлення. За його словами, наразі рішення щодо терміну переходу  на цифрове мовлення узгоджується в міністерствах і відомствах, після чого  остаточну дату затвердить  Кабінет Міністрів України.

При цьому голова Національної ради звернув увагу на можливість  створення  мультиплексу   в особі державного концерну РРТ, який  стане конкурентом нинішньому монополісту – компанії «Зеонбуд».

Особливу увагу посадовець звернув на ведення ефіру і контроль з боку Національної ради телерадіокомпаній щодо виконання вимог до  мовлення на теле- і радіоканалах  у дні трауру, скорботи, жалоби  та днів пам’яті.

Крім цього, Юрій Артеменко наголосив, що Національна рада буде й надалі контролювати дотримання мовних квот на телебаченні і радіо, а також підкреслив, що мова реклами повинна бути виключно українською.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 790-го дня війни

Розбір завалів і демонтаж на ДніпроГЕС досі тривають, – Іван Федоров

Європейський тиждень вакцинації: лікарі нагадують про важливість щеплень

Робота для людей з інвалідністю: держава компенсує витрати на створення інклюзивних робочих місць

Уряд України надає грантову підтримку для розвитку агросектору

Запальний черліденг: запорізькі дівчата відточують свою майстерність

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 514 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 789-го дня війни

«До нас приїжджають діти з сусідньої області, адже в нас є укриття, а значить – можливість навчатися офлайн», – директорка однієї зі шкіл Запорізького району

Понад 10500 ноутбуків отримали школярі Запорізької області від ЮНІСЕФ

Понад 200 коптерів та іншої техніки передали військовим на Запорізькому напрямку