Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Центральний День Європи у Запорізькій області настав у селищі Широкому

19 травня 2018 - 11:03

Уже 15-й рік поспіль запоріжці долучаються до святкування Дня Європи, який, безперечно, став символом географічного єднання територій. Відзначення Дня Європи в Запоріжжі дає нам можливість ще раз наочно переконатися в тому, що українське та європейське суспільство тісно пов’язане між собою не лише географічно, а й  історично та духовно.

Сьогодні центром  Дня Європи в Запорізькій області стало селище Широке Запорізького району.

Як пояснили в Управлінні зовнішніх зносин та зовнішньоекономічної діяльності облдержадміністрації, цей вибір невипадковий -  Широківська громада є однією з найкращих інвестиційних передових громад у плані співпраці з ЄС. Ця територія має значний досвід співпраці з міжнародними грантовими проектами, організації та участі у виставках, програмах обміну тощо.

Для гостей святкового заходу підготовлено чимало цікавих сюрпризів. Музичними композиціями учасників зустрів духовий оркестр «Сім нот» Широківського будинку культури. Творчі колективи чотирьох будинків культури підготували тематичний флеш-моб з прапорами європейських країн. Не варто оминати роботу Євромістечка, де в наметах представлені традиційні напої та кулінарні смаколики європейських країн. Звичайно, під час заходу музичні й танцювальні номери демонструють вихованці закладів освіти та місцевих колективів. 

Загалом у 2018 році  в області вже проведено ряд інформаційних, тематичних, культурно-мистецьких та спортивно-масових заходів за участю аматорських та професійних колективів з метою підвищення рівня поінформованості громадськості щодо європейської інтеграції.

Зокрема, у загальноосвітніх, професійно-технічних, вищих та позашкільних закладах відбулися тематичні лекції, уроки, виховні години, круглі столи, засідання політклубів, брейн-ринги, мультимедійні презентації, конкурси стіннівок, плакатів, малюнків, присвячених висвітленню сутності та ролі Європейського Союзу в сучасному світі.

У бібліотеках навчальних закладів були організовані тематичні книжкові виставки, інформаційні експозиції, літературні читання з питань діяльності Європейського Союзу та відзначення Дня Європи,  Дні відкритих дверей, присвячених Міжнародному дню музеїв та Дню Європи в музеях області.

Крім цього, в області провели низку тематичних та святкових зустрічей, фестивалів, концертів, конкурсів та змагань із заохочувальними призами та подарунками.

 

Довідково: Відповідно до Указу Президента України від 19.04.2003 № 339 «Про День Європи» обласною державною адміністрацією проводиться робота з підготовки та проведення чергового святкування Дня Європи в Запорізькій області. Багаторічний досвід організації Дня Європи в Україні вказує на те, що цей день поступово стає справою державного значення і відіграє непересічну роль у формуванні громадської думки в Україні щодо майбутнього нашої держави в європейській сім’ї народів. Головною метою відзначення в Україні Дня Європи є: формування позитивної громадської думки щодо євроінтеграційного курсу України; ознайомлення якомога ширшого кола громадськості з європейськими цінностями та традиціями; популяризація загального європейського культурного надбання серед громадськості, зокрема, молоді; залучення населення регіонів України до діяльності, пов’язаної з інтеграцією країни до ЄС; поширення ідеї європейської ідентичності серед громадян Європейського Союзу, утвердження спільних європейських цінностей.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 786-го дня війни

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 442 рази били по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн