Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізька область стала першим партнером програми «Еразмус для молодих підприємців», яка стартувала в Україні

21 травня 2018 - 11:36

Голова облдержадміністрації Костянтин Бриль провів зустріч з представником Європейської Комісії, керівником консорціуму проекту, засновником та головою Європейського інституту соціального підприємництва та інноваційних досліджень Сімоною Шимуліте. Сторони обговорили реалізацію проекту  Європейської комісії «Erasmus for Young Entrepreneurs». До спілкування приєдналися директор Департаменту економічного розвитку і торгівлі ОДА Оксана Матвіїшина; начальник Управління зовнішніх зносин та зовнішньоекономічної діяльності ОДА Артур Бойко та генеральний директор Державної організації «Регіональний фонд підтримки підприємництва в Запорізькій області» Володимир Степаненко.

Вітаючи учасників зустрічі, Костянтин Бриль подякував ініціаторам та організаторам проекту.

- На сьогодні дуже важливу роль відіграє посилення бізнес потенціалу Запорізького регіону. Обласна влада постійно опікується малим та середнім підприємництвом у регіоні, намагаючись створити необхідні умови для його розвитку та реалізації його ініціатив. Так, з метою формування сприятливого середовища для всебічного і послідовного розвитку підприємницької діяльності забезпечено виконання заходів Програми розвитку малого і середнього підприємництва в Запорізькій області. На реалізацію Програми в 2017 році з обласного бюджету було виділено 1 мільйон 762 тисячі гривень. У цьому році кошторис збільшено до майже двох мільйонів гривень, - повідомив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

За інформацією Департаменту економічного розвитку і торгівлі ОДА, в 2018 році в Україні розпочато реалізацію проекту програми ЄС COSME «Еразмус для молодих підприємців», першим в Україні рівноправним партнером якого виступає Державна організація «Регіональний фонд підтримки підприємництва в Запорізькій області». У рамках Комплексної програми розвитку малого і середнього підприємництва у Запорізькій області передбачено співфінансування грантового проекту програми ЄС COSME «Еразмус для молодих підприємців» у розмірі 145 тис. грн. Загальна вартість проекту складає 28,165 тис. євро, у тому числі грант від донора – 23,941 тис. євро та співфінансування з обласного бюджету – 145 тис. грн.

Як повідомила Сімона Шимуліте, програма транскордонного обміну «Еразмус для молодих підприємців» була започаткована в 2009 році. Вона надає можливість новим та амбіційним підприємцям набувати навички і знання у досвідчених підприємців в інших країнах-учасницях цієї програми, а досвідченим підприємцям – дізнаватися про перспективи й нові бізнес-ідеї, започатковувати співробітництво з іноземними партнерами.

- У консорціумі бере участь чимала кількість країн і Україна -одна з дуже активних держав у цьому сенсі. Тож було прийнято рішення про необхідність залучення більшої кількості експертів, які зможуть поділитися відповідним досвідом, - зазначила голова Європейського інституту соціального підприємництва та інноваційних досліджень Сімона Шимуліте.

Обмін досвідом здійснюється шляхом організації відрядження підприємця до підприємств країн-учасниць строком від одного до шести місяців. У програмі беруть участь сім країн: Іспанія, Португалія, Нідерланди, Литва, Греція, Боснія і Герцоговина, Великобританія. Однією з основних вимог щодо участі у програмі є вільне володіння англійською мовою.

Довідково.

Процедура відбору учасників здійснюється таким чином:

Зацікавлені підприємці подають свої заявки для участі на офіційний сайт проекту (https://www.erasmus-entrepreneurs.eu/). Подані заявки розглядають представники успішних підприємств Європи, задіяних у проекті. Саме вони обирають підприємців для проходження стажування на їхніх підприємствах.

Після попереднього відбору представники Державної організації «Регіональний фонд підтримки підприємництва в Запорізькій області» перевіряють професійні файли відібраних учасників (анкети, бізнес-плани тощо) на відповідність критеріям участі у проекті (знання англійської мови, бізнес-план тощо), за результатами чого погоджується подальша участь відібраних підприємців у проекті.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

З 30 березня відкриється двосторонній проїзд через «новий» міст у Запоріжжі – раніше він був одностороннім

Фортифікації на Запорізькому напрямку будуються в три зміни: Іван Федоров в етері телемарафону «Єдині новини»

СБУ встановила особи ще 7 колаборантів з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Центри для навчання та соціалізації школярів відкрили у двох громадах Запорізького району

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

386 ударів по 9 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області