Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Комплексна програма розвитку малого та середнього підприємництва спрямовується на фінансову підтримку підприємців

5 червня 2018 - 12:35

На засіданні робочої групи з розроблення проекту Комплексної програми розвитку малого і середнього підприємництва в Запорізькій області на 2019-2020 роки обговорили включення нових заходів, на реалізацію яких  передбачається загальна сума близько 15 млн. грн.

До обговорення пропозицій були залучені представники  структурних підрозділів облдержадміністрації, райдержадміністрацій, виконавчих комітетів міських рад міст обласного значення, об’єднаних територіальних громад, територіальних органів центральних органів виконавчої влади, громадських організацій, Запорізької торгово-промислової палати, Регіонального фонду підтримки підприємництва в Запорізькій області, Запорізького обласного союзу промисловців і підприємців (роботодавців) «Потенціал»  на чолі із заступником директора Департаменту економічного розвитку і торгівлі облдержадміністрації  Вікторією Самусь. Уже вдруге у роботі над проектом Комплексної програми взяли участь експерти з розвитку бізнесу Проекту «Партнерство для розвитку міст» (ПРОМІС) Богдан Мосунов та Ольга Демченкова.

У новій Комплексній програмі планується запровадити надання фінансової підтримки суб’єктам малого і середнього підприємництва за рахунок часткового відшкодування відсоткових ставок за банківськими кредитами на реалізацію бізнес-проектів. Крім цього, передбачається забезпечення фінансування бізнес-планів суб’єктів підприємницької діяльності на платній зворотній основі. Учасники також обговорили питання створення нових та підтримки діючих об’єктів інфраструктури, особливо бізнес-інкубаторів на базі вищих навчальних закладів та виробничих бізнес-інкубаторів.

За результатами засідання всім ініціаторам заходів та проектів Комплексної програми рекомендовано надати детальний опис та орієнтовні кошториси поданих проектів.

Загалом до проекту Комплексної програми на 2019-2020 роки планується включити близько 50 заходів на загальну суму близько 15 млн. грн. Остаточне рішення щодо включення запропонованих заходів та проектів буде прийнято до липня поточного року.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Транспортну компанію, яка працює без дозвільних документів, виявив територіальний відділ «Укртрансбезеки»

Відстрочка для звільнених строковиків та бронювання працівників: представники ТЦК про зміни в законодавстві

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Про пенсії ветеранів-чорнобильців говорили під час круглого столу

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств

США схвалили пакет військової допомоги: Україна отримає нове озброєння та посилить свою обороноздатність

Як в Запоріжжі оформити догляд за людиною похилого віку чи з інвалідністю?