Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Костянтин Бриль: «За підсумками півріччя буде проведено загальний аналіз діяльності влади всіх міст обласного значення»

11 червня 2018 - 11:41

Про це голова облдержадміністрації Костянтин Бриль заявив після спілкування з активістами та представниками ЗМІ міста Енергодар, які повідомили про певні проблеми з керуючими компаніями та  затримки з виконання  важливих для міста робіт.

- Нещодавно під час робочої поїздки в Енергодар місцеві жителі окреслили перелік проблемних питань. Я думаю: якщо мер міста мріє про другий термін, то він повинен чути своїх виборців. Вважаю, що будь-яке рішення громади, тим паче те, яке висловлено під час мітингу, має бути почуте. Разом з тим,  прекрасно розумію,  що таке освоєння бюджетних грошей згідно з буквою закону. За підсумками півріччя буде проведено загальний аналіз діяльності влади всіх міст обласного значення: Мелітополя, Бердянська, Енергодара, Токмака. І тоді буде зрозуміла картина, у кого які залишки по півріччю, у кого які темпи освоєння грошей і хто на якому рівні працює, - наголосив Костянтин Бриль.

Очільник регіону підкреслив, що якщо повернутися в ретроспективу всіх взаємовідносин і того політичного колапсу, який був у міськраді Енергодара, то можна пригадати,  як нелегко було дійти консолідації сил, аби сесії не відкладалися і не відбувалося накопичення різних соціальних проблем, які мають вирішуватись у сесійній залі. Нині ця проблема  зрушила з мертвої точки. Разом з кричущими питаннями, які були по проектних роботах і освоєнню коштів, що просто лежать на рахунках Енергодара. Костянтин Бриль підкреслив, що неприпустимо, коли під кінець року робота не виконується, а залишки на рахунках громади - сотні мільйонів гривень.

За словами голови облдержадміністрації, взимку в Енергодарі  були обговорені проекти щодо ремонту трьох-чотирьох основних вулиць. Їх відновлення має бути виконане в поточному році. Окремо очільник регіону наголосив, що тримає на контролі передачу будинку для Нацгвардії на баланс  міськради. І  нині чекає проектних та фінансових пропозицій від місцевої влади, аби цей будинок міг нарешті прийняти військовослужбовців, учасників АТО та працівників правоохоронних органів. Адже це завдання було поставлено ще рік тому.

- Думаю, що мер зможе відповісти на всі ці питання. Є ще час, цілий місяць, для того щоб  громадянам показати, куди виділяються гроші, за якими цінами і ким вони освоюються. Хочу підкреслити - ні для кого не буде якихось преференцій чи поблажок. Красти нікому не дамо, це по-перше. А по-друге,  наголошую, що для громадськості вся інформація повинна бути прозорою. Це стосується вартості  продукції, виконавців, якості робіт чи придбаних послуг. Ця інформація публічна та доступна. Ніхто на сьогодні не має права її закривати. Система торгів, які проводилися в системі «Прозоро», дозволяє побачити результати торгів усім охочим. Через публічні системи, які зараз відкриті, можна подивитися будь-яке підприємство, хто його засновник, зробити будь-який аналіз. Кожен активіст чи громадська організація мають право контролювати діяльність влади. Ці норми,  вважаю, повинні діяти в кожній міськраді і виконкомі. Тож за підсумками півріччя  я хочу почути всіх мерів міст. Прозоро, аби цей звіт надати і для органів центральної влади, - наголосив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 792-го дня війни

Запорізька область отримає пів мільярда гривень на ремонт та будівництво шкільних укриттів, – міністр освіти та науки Оксен Лісовий

Транспортну компанію, яка працює без дозвільних документів, виявив територіальний відділ «Укртрансбезеки»

Відстрочка для звільнених строковиків та бронювання працівників: представники ТЦК про зміни в законодавстві

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Про пенсії ветеранів-чорнобильців говорили під час круглого столу

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств