Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

За ініціативи Марини Порошенко громадські організації та батьківські колективи з усієї України об’єднуються навколо інклюзивної освіти

12 червня 2018 - 15:57

Під час робочої поїздки до Запорізької області Марина Порошенко відкрила дводенний тренінг «Упровадження інклюзивної освіти в Україні: регіональний вимір» для представників спілки громадських об’єднань та батьківських колективів з усієї України. Захід проводиться за ініціативи Фонду Порошенка у м. Мелітополь.

Звертаючись до учасників тренінгу, дружина Президента наголосила, що сьогодні в Україні набирає потужних обертів освітня реформа, невід'ємною частиною якої є інклюзивна освіта.

- Дуже важливо, що показники долучення дітей з особливими освітніми потребами до загальноосвітніх закладів збільшилися у десятки разів, а українці відчули реальні зміни щодо можливості  отримання якісної освіти для своїх дітей. Для успішної реалізації цієї реформи дуже важлива тісна співпраця між державою й громадськими організаціями та батьківськими колективами. Настав час об’єднати наші зусилля  для більш ефективного впровадження інклюзивної освіти в українському суспільстві. Для цього дуже важливо побудувати таку мережу громадських організацій, яка буде мати свої представництва в усіх регіонах України та злагоджено працювати, - сказала Перша леді.

За словами голови Запорізької облдержадміністрації Костянтина Бриля, співпраця з громадськими організаціями є дуже важливою для розвитку інклюзивної освіти. Адже саме громадські організації є рушійною силою українського суспільства.

- Два роки тому нам було непросто стати першопрохідцями в пілотному проекті з розвитку інклюзивної освіти Благодійного Фонду Порошенка та Міністерства освіти України. Та завдяки активній підтримці науковців і фахівців Фонду саме в Запорізькому регіоні була розроблена методологія, яку нині переймають освітяни всієї держави. Коли ми дивимось на Інклюзивно-ресурсний центр у Мелітополі, то розуміємо, що такі центри мають бути в кожному районі. Аби послуга ходила за людиною, а не навпаки. Більш того, нині й об'єднані територіальні громади Запорізької області прагнуть до створення інклюзивно-ресурсних центрів на своїх територіях. Тож упевнений, з часом ми матимемо не 29 запланованих ІРЦ, а набагато більше, - підкреслив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

Під час перебування в м. Мелітополь Марина Порошенко також ознайомилася з роботою першого в області Інклюзивно-ресурсного центру та інклюзивного спортивного майданчика, обладнання для якого придбано за грантові кошти німецької міжнародної організації GIZ на суму 1 млн. грн.

Крім цього,  дружина Президента оглянула всеукраїнську програму «Арсенал Ідей Україна» у Мелітопольському міському краєзнавчому музеї, яка створена та працює за її ініціативи. 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Впродовж доби окупанти 442 рази били по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області

Запорізька область буде забезпечена хлібом: в регіоні триває посівна

«Хто подає, той виграє»: завершується відбірковий етап з волейболу серед дівчат

Професійні психологи навчали молодь Запоріжжя дбати про ментальне здоров’я

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 235 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 784-го дня війни

Продовжуємо підтримку наших оборонців – захисникам передали необхідну техніку

Отримав важке поранення, але планує повернутися на передову – історія військовослужбовця Сергія Лаврика