Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

«Від дошкільнят до ветеранів» - у Запоріжжі відзначали Олімпійський день масовим забігом

12 червня 2018 - 16:24

Запоріжці відзначили головне свято спорту та здоров'я – Всеукраїнський Олімпійський день. Цей спортивно-видовищний захід проводиться щорічно за ініціативи Міжнародного олімпійського комітету Національним олімпійським комітетом України з метою розвитку олімпійського руху в Україні, поширення ідей олімпізму серед громадян країни, пропаганди здорового способу життя, залучення широких верств населення до регулярних занять фізичною культурою та спортом.

Цього року свято відбулося на Алеї Трудової Слави за участю відомих спортсменів, тренерів, учнів спортивних та загальноосвітніх шкіл, студентської молоді,  аматорів фізичної культури та спорту, які змагалися у біговій програмі у різних вікових категоріях.

Для урочистого відкриття Олімпійського дня долучилися почесні гості: представники обласної та міської влади, голова Запорізького обласного відділення НОК України Володимир Лобанов, директор Запорізької обласної школа вищої спортивної майстерності Олексій Гацуля, олімпійська чемпіонка Сеулу-88, заслужений майстер спорту зі спортивної гімнастики Ольга Стражева,  головний арбітр Олімпійського дня, суддя першої категорії Галина Місірук.

- Олімпійський день – це родинне свято спорту, яке дає можливість долучитися всім прихильникам до олімпізму, відчути себе членом великої олімпійської родини. Сьогоднішній захід у чергове яскраво підтверджує, що в Запорізькому краї поважають та люблять спорт, фізичну культуру та здоровий спосіб життя. А Запоріжжя – це дійсно спортивне місто. Ми пишаємося нашими олімпійцями, - зазначила начальник Управління молоді, фізичної культури та спорту Запорізької облдержадміністрації Наталія Власова.

Гості Олімпійського дня отримали пам’ятні сувеніри від Національного олімпійського комітету України. А перед початком забігів президент Запорізької обласної федерації спортивної аеробіки та фітнесу та федерації гімнастики Борис Кокарєв та майстер спорту України зі спортивної аеробіки Світлана Кокарєва провели розминку.

Першими на старт вийшли найменші учасники забігу – дошкільнята, а також ветерани спорту. Після них відбувся забіг учнів дитячо-юнацьких спортивних шкіл міста та обласного спортивного інтернату віком від 7 до 14 років,  забіг учнів віком від 15 до 17 років. Наступними на доріжку вийшли представники студентської молоді. А закривали Олімпійський день забігом  усі бажаючі.

Варто відзначити, що кожен учасник, який взяв участь в Олімпійському дні, отримав спеціальний сертифікат за підписом президента Міжнародного Олімпійського Комітету Томаса Баха та президента НОК України Сергія Бубки.

Зазначимо, цей захід проводиться щороку майже у 200 країнах світу і присвячується Дню створення Міжнародного Олімпійського Комітету, залучаючи мільйони жителів до участі у забігах, різноманітних змаганнях, олімпійських конкурсах.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Міжнародні партнери допоможуть Запоріжжю з облаштуванням укриттів та підземних шкіл

В регіоні допомагають людям подолати наслідки насильства

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 291 раз ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 786-го дня війни

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону