Новини

Фрукти і овочі стали основною причиною харчових отруєнь

13 червня 2018 - 09:51

Минулого тижня з підозрою на захворювання гострими кишковими інфекціями (ГКІ) до медичних закладів  звернулися 236 осіб.

За інформацією Запорізького обласного лабораторного центру МОЗ України, показник захворюваності склав 13,3 на 100 тисяч населення, що на рівні  максимального багаторічного показника.

За даними епідеміологічних обстежень вогнищ ГКІ, частка харчового шляху передачі складає 93%.

Основні причини захворювань ГКІ мають сезонний характер, пов'язаний з масовим вживанням фруктів та овочів. Так,  найбільша питома вага припадає на овочі та фрукти - 23,7%; м'ясну продукцію – 21,6%; молочну  продукцію – 19,5%;  рибну продукцію – 8,4 %.

У 58,4% випадках захворювання на ГКІ пов'язані з уживанням продуктів та страв, які готувалися та зберігалися в домашніх умовах.

За словами фахівців, з метою запобігання захворювань на гострі кишкові інфекції, насамперед, слід дотримуватися правил особистої гігієни, не вживати в їжу недоброякісні продукти, дотримуватися термінів зберігання продуктів, користуватись тільки якісною питною водою.

 

 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також