Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Дорога до курортного Бердянська дочекалася серйозного ремонту

13 червня 2018 - 12:47

Національна автомобільна дорога Н-30 Василівка-Бердянськ є однією з основних транспортних артерій Запорізької області. Ця дорога є частково евакуаційною на випадок аварії на Запорізькій АЕС і туристичним автомобільним маршрутом до курортів Приазов'я, Бердянська, Приморська. Цією  дорогою також здійснюється перевезення вантажів у Бердянський морський торговельний порт, який постійно нарощує темпи обробки вантажів у порівнянні з минулими роками. Нею користуються не тільки вантажоперевізники, але й військові через близькість зони проведення АТО.

Дорога також з’єднує міжнародні дороги державного значення М-18 Харків-Сімферополь-Алушта-Ялта та М-14 Одеса-Мелітополь-Новоазовськ.

За інформацією Служби автомобільних доріг у Запорізькій області, середньорічна добова інтенсивність руху транспортних засобів за даними обліку  становить від 2699 до 6525 автомобілів.

Протягом кількох десятків років через обмежене фінансування дорожніх робіт на покритті дороги виконувалися лише роботи з ямкового ремонту. На цей час, через інтенсивний рух великовагового транспорту, в  тому числі військової техніки, на окремих ділянках дороги існуюче покриття втратило свою несучу здатність, спостерігаються такі деформації як сітка тріщин, колії, вибоїни, просідання, здиблення, які усунути лише ямковим ремонтом неможливо. Дорога потребує щонайменше поточного середнього ремонту. Найбільш аварійною є ділянка, що пролягає на території  Чернігівського району.

Згідно з проведеними тендерними закупівлями у жовтні  2017 року Службою автомобільних доріг було укладено договір з підрядною оргшанізацією ТОВ «Автомагістраль-Південь» на виконання робіт з поточного середнього ремонту автомобільної дороги Н-30 Василівка-Бердянськ. Починаючи з 04 червня  на об’єкті   виконуються роботи на ділянці  від стели Чернігівського району в напрямку м. Бердянськ. Наразі проводяться роботи з фрезерування непридатного для подальшої експлуатації асфальтобетонного покриття.

На сьогодні відфрезеровано  3 200 кв. м загальною протяжністю 0,8 км. Після фрезерування існуючого покриття підрядник планує перейти до робіт з регенерації шарів основи дорожнього одягу та влаштуванню вирівнюючого та верхнього шарів покриття.

Контроль за ходом виконання робіт здійснюють фахівці відділу якості, технічного контролю та нових технологій, а також  лабораторією Служби автомобільних доріг у Запорізькій області.

На час ремонтних робіт запроваджено часткове обмеження руху автотранспорту. У зв’язку з цим Служба автомобільних доріг у Запорізькій області просить учасників дорожнього руху з розумінням поставитися до тимчасових незручностей і  бути уважними та неухильно виконувати вимоги дорожніх знаків щодо обмеження руху на ділянках проведення ремонтних робіт.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств

США схвалили пакет військової допомоги: Україна отримає нове озброєння та посилить свою обороноздатність

Як в Запоріжжі оформити догляд за людиною похилого віку чи з інвалідністю?

Компас вкаже напрямок: в Запоріжжі школярі навчаються спортивного орієнтування

Освітній сервіс єДокумент в «Дії»: запитання та відповіді

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 428 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 790-го дня війни

Розбір завалів і демонтаж на ДніпроГЕС досі тривають, – Іван Федоров

Європейський тиждень вакцинації: лікарі нагадують про важливість щеплень