Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Народні депутати України відзначили роботу запорізьких працівників соціального захисту

13 червня 2018 - 16:09

За участю голови облдержадміністрації Костянтина Бриля в Запоріжжі відбулася робоча нарада членів Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення Наталії Королевської та Сергія Капліна, а також голови підкомітету з питань гендерної рівності і недискримінації Комітету Верховної Ради України з питань захисту прав людини, національних меншин та міжнаціональних відносин Ірини Суслової з керівництвом облдержадміністрації, облради, органів місцевого самоврядування, представниками громадських організацій та установ.

Учасники заходу приділили увагу таким соціально важливим напрямкам як пенсії та субсидії, а також системі охорони здоров’я і медичній реформі зокрема.

Нині представники депутатської комісії відвідують усі обласні центри, аби ознайомитися з проблемними питаннями на місцях та мати змогу підготуватися до опалювального періоду в законодавчій площині. За словами першого заступника Голови Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення Сергія Капліна, в Запорізькій області субсидії отримують близько 75% заявників, тоді як по всій Україні допомога оформлюється не більше ніж половині людей, що звертаються за субсидіями. Насамперед, це відбувається через відпрацьований та злагоджений механізм роботи фахівців управлінь соцзахисту. Тож у народних обранців виникла ідея щодо необхідності обміну досвідом та проведення виїзного засідання для керівників органів соцзахисту на базі одного з районних управлінь у Запоріжжі.

Крім цього, народні депутати наголосили на тому, що у зв’язку зі змінами в системі надання субсидій кількість їх отримувачів значно зменшиться. Тож до початку опалювального періоду в області варто провести копітку роботу задля виявлення проблемних питань і нюансів, аби члени Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики опрацювали їх та могли запропонувати пом’якшення відповідної постанови Кабміну.

Зі свого боку Костянтин Бриль наголосив, що запорізькі працівники соцзахисту мають чималий досвід і дуже відповідально ставляться до своєї справи та можуть поділитися досвідом з колегами.

- На обліку ГУ Пенсійного фонду України у Запорізькій області більше ніж 563 тисячі пенсіонерів. І наші фахівці   дійсно працюють задля людей, що має відповідні результати. Впевнений, вони залюбки долучаться до роботи по обміну досвідом з фахівцями соціального захисту населення з інших областей, а також до напрацювання необхідних законодавчих змін, спрямованих на поліпшення життя наших громадян, - зазначив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

У ході поїздки по Запорізькій області народні депутати України відвідали поліклініку в одному з районів та повідомили, що за її підсумками також мають ряд напрацювань та пропозицій щодо поліпшень у системі охорони здоров’я та проведенні реформ, що нині відбуваються в галузі.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області

Запорізька область буде забезпечена хлібом: в регіоні триває посівна

«Хто подає, той виграє»: завершується відбірковий етап з волейболу серед дівчат

Професійні психологи навчали молодь Запоріжжя дбати про ментальне здоров’я

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 235 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 784-го дня війни

Продовжуємо підтримку наших оборонців – захисникам передали необхідну техніку

Отримав важке поранення, але планує повернутися на передову – історія військовослужбовця Сергія Лаврика

60 років вірності українському кіно: кінотеатр ім. Довженка відзначив ювілей