Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Костянтин Бриль: «Через безвідповідальність водіїв «євроблях» ми втрачаємо людей більше, ніж на війні»

14 червня 2018 - 14:18

За участю голови облдержадміністрації Костянтина Бриля в прокуратурі Запорізької області відбулася спільна нарада при прокурорі Запорізької області, начальниках ГУ Національної поліції та УСБУ в Запорізькій області, в.о. начальника ГУ ДФС у Запорізькій області.

Її учасники обговорили стан протидії злочинам проти безпеки дорожнього руху, експлуатації транспорту, додержання вимог законодавства щодо убезпечення дорожнього руху, у тому числі при використанні коштів на утримання дорожнього покриття, представництва інтересів держави у цій сфері.

За словами прокурора області Валерія Романова, дорожня інфраструктура регіону будує його економіку, а стан утримання автодоріг є одним із найбільш обговорюваних питань у суспільстві.

- Від стану дорожньої інфраструктури залежить не лише розвиток держави, а й безпека кожного з нас. Комплекс проблем дорожнього господарства складався десятиліттями. Водночас, в умовах сьогодення виправлення стану дорожнього господарства залежить від рівня бюджетного фінансування. Загалом касові видатки на утримання та розвиток інфраструктури доріг у Запорізькій області в минулому році склали понад 1 мільярд гривень. З них майже 318 мільйонів – це кошти державного бюджету, 709 мільйонів гривень – кошти місцевих бюджетів. Упродовж поточного року їх розмір склав 195 мільйонів гривень. Із них майже 138 мільйонів – кошти держбюджету та 56 мільйонів гривень –  місцевих бюджетів. Тож посадовці мають пам’ятати про те, що головними принципами функціонування бюджетної системи є ефективність та результативність, - наголосив прокурор Запорізької області Валерій Романов.

У свою чергу, голова облдержадміністрації Костянтин Бриль наголосив на прискіпливій увазі суспільства та влади до дорожньо-транспортних пригод у регіоні.

- Особливу увагу хочу звернути на ДТП, які мають чималий резонанс у суспільстві. Це стосується так званих «євроблях» і контролю за цим напрямком. Чудово розуміємо, що прийняття законодавчих ініціатив у Верховній Раді України потребує чимало часу. Та жахливі приклади безвідповідальності водіїв «євроблях» показують, що ми маємо вживати невідкладні заходи. Я говорю про ту ДТП, де загинули мама і чотирирічна дівчинка, знайти винуватців якої допомогли тільки свідки аварії. Адже без них ми  ніколи не дізнались би, хто керував тим авто. Інші приклади по Україні показують, що через безвідповідальність водіїв «євроблях» ми втрачаємо людей більше, ніж на війні. Тож нині вкрай необхідно ідентифікувати всіх водіїв, що керують транспортними засобами на євро-номерах. Вони мають пройти відповідну реєстрацію на місцевому рівні, аби за відповідною базою даних їх могли перевіряти та ідентифікувати представники Нацполіції. Під час наради з представниками правоохоронних органів  вирішено найближчим часом провести засідання Ради оборони області, де буде прийнято відповідні положення і прописано порядок дій правоохоронців. Хочу підкреслити, що рішення Ради оборони області є обов’язковим для виконання на всій території регіону, - зазначив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

У ході наради було напрацьовано шляхи координації зусиль прокуратури, ГУ Національної поліції, УСБУ, ГУ ДФС та влади Запорізької області для покращення ситуації у  сфері протидії злочинам проти безпеки дорожнього руху, експлуатації транспорту та додержання вимог законодавства в дорожній сфері.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області