Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Василівська лікарня отримала від облдержадміністрації сертифікат на придбання медичного обладнання

14 червня 2018 - 15:06

Під час робочої поїздки до  Василівського району перший заступник голови облдержадміністрації Елла Слепян спільно з народним депутатом України Володимиром Бандуровим зустрілася з колективом центральної районної лікарні. Головний лікар закладу охорони здоров’я Валерій Сапа розповів про діяльність закладу.

Центральна районна лікарня забезпечує надання кваліфікованої стаціонарної та амбулаторно-поліклінічної допомоги населенню Василівського району (а це 64074 особи), є центром організаційно-методичного та оперативного керівництва всіма закладами охорони здоров'я на території району, відповідальним за організацію та якість медичного обслуговування населення району, а також надає вторинну спеціалізовану та невідкладну медичну допомогу  жителям району.

Василівська ЦРЛ має 165 ліжок для цілодобового перебування хворих у стаціонарі, які розгорнуті в семи клінічних відділеннях (терапевтичному, хірургічному, гінекологічному, пологовому, дитячому, неврологічному, відділенні невідкладної медичної допомоги анестезіології та інтенсивної терапії).

Керівник медичного закладу повідомив, що в 2010 році було проведено реорганізацію пологового відділення, а саме: організовано індивідуальні пологові палати, сімейні пологові палати, три індивідуальні пологові зали, післяпологові палати для спільного перебування матері і новонародженого, два операційних блоки, палату з ліжками інтенсивної терапії для жінок та палату інтенсивної терапії для новонароджених. У минулому році у відділенні зареєстровано 407 пологів, що є найвищим показником серед районних лікарень Запорізької області.

- У 2014 році лікарня отримала фінансову допомогу від Уряду Японії у вигляді фіброгастроскопа, колоноскопа, монітору для реанімаційного відділення, а також апарат ШВЛ  для новонароджених, що дало змогу на більш високому рівні проводити лікувально-діагностичний процес. Наступного року клініко-діагностична апаратура (фіброгастроскоп, колоноскоп, монітор та апарат штучної вентиляції легень для новонароджених)  була передані  поліклінічному та реанімаційному відділенням. У 2016 році за рахунок коштів районного бюджету придбано медичне обладнання (електрокардіограф триканальний «Біомед», флюорограф з цифровою обробкою інформації, стерилізатори повітряні, відсмоктувачі медичні, світильники операційні, дефібрилятор, аквадистилятор,  пульсоксиметр, датчики фетального монітора) на загальну суму 1 850,4 тис. грн. Того ж року за рахунок районного бюджету було здійснено капітальний ремонт будівлі моргу на суму 54,6 тис. грн. Торік за рахунок коштів районного бюджету придбано медичне обладнання та вироби медичного призначення (ректоскоп, цистоскоп, щипці та інше) на суму 238,8 тис. грн., а також відремонтовано дитяче відділення та відділення денного стаціонару на суму 189,9 тис. грн., неврологічне відділення - на суму 199 тис. грн., -  повідомив  Валерій Сапа.

Наразі проводиться капітальний ремонт хірургічного відділення та ВАІТ на суму 199 тис. грн., а на суму 500 тис. грн. з районного бюджету планується придбання медичного обладнання. Головний лікар також окреслив представникам влади проблемні питання. Зокрема, Василівська районна лікарня потребує комп'ютеризації відділень та  оновлення парку санітарного транспорту.

- Жителі району вдячні вам за вашу роботу, за вашу відповідальність та добре серце. Сьогодні лікар –  досить багатогранна професія, яка потребує не лише професійних навичок, а й великої любові та порозуміння. У вас дуже хороша лікарні , кожен із вас вклав у цей заклад частину своєї душі. Не дивно, що саме Василівська лікарня  приймає найбільшу кількість пологів по всій Запорізькій області. Наснаги вам у роботі, міцного здоров 'я та успіхів у роботі, - привітала колектив лікарні Елла Слепян.

Від облдержадміністрації посадовець передала сертифікат на 2 млн. грн. для придбання медичного обладнання.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 790-го дня війни

Розбір завалів і демонтаж на ДніпроГЕС досі тривають, – Іван Федоров

Європейський тиждень вакцинації: лікарі нагадують про важливість щеплень

Робота для людей з інвалідністю: держава компенсує витрати на створення інклюзивних робочих місць

Уряд України надає грантову підтримку для розвитку агросектору

Запальний черліденг: запорізькі дівчата відточують свою майстерність

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 514 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 789-го дня війни

«До нас приїжджають діти з сусідньої області, адже в нас є укриття, а значить – можливість навчатися офлайн», – директорка однієї зі шкіл Запорізького району

Понад 10500 ноутбуків отримали школярі Запорізької області від ЮНІСЕФ

Понад 200 коптерів та іншої техніки передали військовим на Запорізькому напрямку