Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Підготовка до опалювального сезону у Якимівці - на контролі обласної влади

15 червня 2018 - 14:31

Ситуація з постачанням теплової енергії в смт Якимівка у рамках підготовки до наступного опалювального сезону стала темою робочої наради, яку провів заступник голови облдержадміністрації Віктор Скобліков.

- За результатами моніторингу стану підготовки житлово-комунального господарства Запорізької області до роботи в осінньо-зимовий період 2018/2019 року виникла потреба розглянути питання підготовки смт Якимівка. Нам потрібно напрацювати алгоритм дій, завдяки якому кожен підрозділ буде знати, яка задача на нього покладена, аби цей населений пункт був повністю готовий до опалювального сезону, - зазначив Віктор Скобліков.

Директор Департаменту житлово-комунального господарства Віталій Литвиненко повідомив, що за даними Якимівської селищної ради у багатоквартирних житлових будинках смт Якимівка налічується 1225 квартир, з яких на сьогодні до системи централізованого опалення приєднані лише 472.

Представники Якимівської селищної ради вважають доцільним у наступному опалювальному сезоні залишити 195 квартир, які будуть опалюватися від системи централізованого опалення. Інші 277 квартир пропонують до початку опалювального сезону 2018/2019 року перевести на індивідуальне опалення. Це дозволить суттєво зменшити витрати теплопостачального підприємства ТОВ «Якимтеплозбут» на виробництво та постачання теплової енергії споживачам  райцентру.

За підсумками наради заступник голови облдержадміністрації Віктор Скобліков запропонував голові Якимівської селищної об’єднаної територіальної громади доопрацювати план заходів з переведення населення багатоквартирних житлових будинків смт Якимівка на індивідуальне опалення у розрізі кожної квартири з визначенням обсягів та джерел фінансування і конкретних строків (місяць, рік); при прийнятті рішень про відключення житлових будинків від системи централізованого опалення керуватися вимогами Порядку відключення окремих житлових будинків від мереж централізованого опалення та постачання гарячої води при відмові споживачів від централізованого теплопостачання; звернути особливу увагу на питання переведення на індивідуальне опалення соціально незахищених верств населення, у т.ч. розглянути можливість надання допомоги з місцевого бюджету; спільно з теплопостачальним підприємством ТОВ «Якимтеплозбут» визначитися з джерелом теплопостачання житлового будинку за адресою: вул. Меліораторів, 3 (колишній гуртожиток). Голові Якимівської райдержадміністрації доручено тримати на особистому контролі питання підготовки селища до нового опалювального сезону 2018/2019 року, вживати всіх дієвих заходів для вирішення проблемних питань, що виникатимуть під час підготовки.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств

США схвалили пакет військової допомоги: Україна отримає нове озброєння та посилить свою обороноздатність

Як в Запоріжжі оформити догляд за людиною похилого віку чи з інвалідністю?

Компас вкаже напрямок: в Запоріжжі школярі навчаються спортивного орієнтування

Освітній сервіс єДокумент в «Дії»: запитання та відповіді

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 428 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 790-го дня війни

Розбір завалів і демонтаж на ДніпроГЕС досі тривають, – Іван Федоров

Європейський тиждень вакцинації: лікарі нагадують про важливість щеплень