Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Підписано договір про соціальне партнерство між Приморською вітроелектростанцією та Приморською ОТГ і Борисівською сільрадою

15 червня 2018 - 14:02

У рамках робочої поїздки до Приморська у Всесвітній День вітру голова облдержадміністрації Костянтин Бриль відвідав майданчик будівництва Приморської вітроелектростанції. Разом з іншими учасниками заходу він побував на екскурсії будівельним майданчиком Приморської ВЕС, де оглянув поля під фундаменти вітротурбін із працюючою технікою, кабельні лінії, будівельне містечко зі встановленими мобільними бетонними заводами, центральну розподільчу підстанцію,  бетонний завод.

Як повідомив радник директора «Вінд Пауер», директор Приморської ВЕС Юрій Жабський, Приморська вітроелектростанція потужністю 200 МВт – другий проект ДТЕК ВДЕ у вітроенергетиці. На Приморській ВЕС планується встановити 52 вітротурбіни 3-мегаватного класу виробництва компанії General Electric. Прогнозний відпуск «зеленої» електроенергії - 680 млн. КВт.год на рік.  Закінчення будівництва І черги очікується в грудні 2018 року. На початку 2019 року станція буде підключена до Об'єднаної енергетичної системи України. Всі ці інвестиції - це нові робочі місця в інноваційній галузі та реальний внесок у покращення екології Запорізького краю. Крім цього, в межах програми соціального партнерства протягом 2012-2016 років компанією проведено значну роботу, спрямовану на розвиток Приазовського району, а саме: відремонтовано об'єкти соціальної інфраструктури, побудовано паркову зону, спортивний та дитячий майданчики, встановлено водонапірні башти та відремонтовано водопровідну мережу, придбано шкільні автобуси.

У рамках заходу відбулися також  урочистості, присвячені Всесвітньому Дню вітру, та обговорення з керівництвом підприємства перспектив розвитку Приморської ВЕС. За словами Костянтина Бриля, майбутнє української енергетики неможливе без альтернативних джерел енергії.

- Для реалізації інвестиційних проектів компанії ДТЕК на території області  проведено роботу щодо визначення державних та регіональних інтересів для їх врахування під час розроблення містобудівної документації. Робота компанії ДТЕК - гарний приклад розвитку території інвестором. Іноді виникають непорозуміння з певних питань, та вирішувати ці проблеми потрібно, не доводячи до точки кипіння, аби громадськість обов'язково була почута. У місцевих жителів викликає занепокоєння ситуація, яка склалася в Приазовському районі щодо необхідності проведення ремонту доріг. Як зазначають жителі сіл Ботієво, Строганівка, Бабанівка та Приморський Посад, дороги було зруйновано у зв'язку з перевезенням багатотонних вантажів для будівництва вітростанції. Перед початком будівництва керівництво ТОВ «Приморська вітроелектростанція» запевняло жителів цих сіл, що розбиті під час будівництва дороги будуть відновлені. Більше того, керівництво ДТЕК почуло прохання влади щодо переведення своєї діяльності в зону Запорізької митниці. І хочу нагадати, що кошти від перевиконання планів митниці використовуються саме на відновлення автошляхів. Тож упевнений – після завершення будівельних робіт спільними зусиллями ми приведемо до ладу місцеві дороги, - зазначив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

Крім цього, за сумлінну працю, високий професіоналізм, значний особистий внесок у реалізацію вітроенергетичних проектів у Запорізькій області та з нагоди Всесвітнього дня вітру Костянтин Бриль вручив грамоти Запорізької облдержадміністрації: начальнику товариства з обмеженою відповідальністю «Вінд Пауер» Геннадію Жукову; головному інженеру проекту, директору товариства з обмеженою відповідальністю «ТПФ «Донтехпром» Олександру Козенку; головному механіку ТОВ «Вінд Пауер» Денису Мирощенкову; виконробу будівельної ділянки під час будівництва Ботіївської ВЕС, Приморської ВЕС та Приморської ВЕС-2 ТОВ «Будівельна компанія «Віра» Олександру Новікову; менеджеру проекту ТОВ «Приморська ВЕС-2» Дмитру Ткаченку; керівнику проекту ТОВ «Будівельна компанія «Віра» Олексію Тохтамишу; менеджеру проекту ТОВ «Приморська ВЕС» Миколі Трефілову та менеджеру з технічного забезпечення ТОВ «Приморська ВЕС-2» Олександру Чаруну.

Завершився захід урочистим підписанням договору про соціальне партнерство між ТОВ «Приморська вітроелектростанція» та Приморською ОТГ і Борисівською сільською радою.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 442 рази били по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області