Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Запорізькій області послугами оздоровлення та відпочинку буде охоплено майже 100 тисяч дітей

18 червня 2018 - 12:44

Під керівництвом заступника міністра соціальної політики України Олександри Чуркіної відбулася всеукраїнська селекторна нарада з обговорення механізму використання субвенції в повному обсязі та питань організації оздоровчої кампанії у 2018 році. У запорізькій студії ПАТ «Укртелеком» працювали заступник голови облдержадміністрації Едуард Гугнін, директор Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Світлана Абдурахманова, керіники профільних департаментів та управлінь облдержадміністрації.

- Головним завданням центрального міжвідомчого штабу з координування організації і проведення оздоровлення та відпочинку дітей є забезпечення взаємодії між центральними, місцевими органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування, установами та організаціями, що забезпечують проведення оздоровчої кампанії в поточному році. У випадках неналежної організації оздоровлення та відпочинку, фактів травмування, що загрожують життю і здоров’ю дітей, штаб повинен оперативно реагувати та вживати невідкладних заходів щодо стабілізації ситуації, - наголосила Олександра Чуркіна.

За словами Едуарда Гугніна, в  Запорізькій області особлива увага приділяється питанням безпеки дітей, постійному контролю санітарно-епідеміологічної ситуації, створенню належних умов для оздоровлення дітей у  закладах оздоровлення та відпочинку.

Обсяг фінансування оздоровчої кампанії у 2018 році за рахунок коштів обласного та місцевих бюджетів становить 53,5 млн. грн., що на 10,5 % більше, ніж у минулому році, з них з обласного бюджету  передбачено 29,9 млн. грн. ( у 2017 році –23,3 млн. грн.); місцевих бюджетів – 23,6 млн. грн. (у 2017 році – 19,7 млн. грн.).

З  минулого  року обласний бюджет взяв на себе додаткові зобов’язання щодо оздоровлення дітей із населених пунктів, на території яких здійснювалася антитерористична операція. Наразі у м. Бердянськ оздоровлюються 30 дітей із  смт. Тошківка Попаснянського району Луганської області.

У 2018 року в Запорізькій області вперше надана субвенція з обласного бюджету місцевим бюджетам для оздоровлення дітей, які виховуються в сім’ях, де батьки працюють у бюджетній сфері, на загальну суму 3165 тис. грн. Планується оздоровити 1006 таких дітей. Цей механізм дозволить не лише збільшити кількість дітей, охоплених відповідними послугами, але й зберегти та підтримати обласну мережу дитячих закладів оздоровлення та відпочинку. Батьки мають право самостійно обирати дитячий заклад оздоровлення.

За даними держстатзвітності,  в Запорізькій області проживає близько  185 тис. дітей віком від 7 до 18 років. За рахунок усіх джерел фінансування планується забезпечити послугами оздоровлення та відпочинку близько 99 тис. дітей шкільного віку, що становить 53% від загальної чисельності дітей шкільного віку в області. 

У цьому році планують свою роботу 32 позаміські дитячі заклади, а також 520 пришкільних таборів з денним перебуванням для  26 тис. дітей.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також