Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Запорізькій області рейдові бригади охороняють ліс від пожеж

20 червня 2018 - 08:57

Для запобігання порушень у лісовому фонді в лісогосподарських підприємствах створено постійно діючі рейдові бригади з охорони лісів від порушень. До їх  складу  входять державна лісова охорона та представники Головного управління Національної поліції в Запорізькій області.

За інформацією Запорізького обласного управління лісового та мисливського господарства, бригадами вже проведено 187 рейдів, за підсумками яких складено 31 протокол, у тому числі, за незаконну рубку дерев і чагарників -  20 протоколів, порушень вимог пожежної безпеки в лісах - один, інші порушення - 10 протоколів.

Зокрема, в лісових насадженнях державного підприємства «Кам’янсько-Дніпровське лісове господарство» виявлено та ліквідовано 20 пожеж на загальній площі 8,62 га в соснових насадженнях Іванівського та Водянського лісництв.  Пожежі траплялися і в межах населених пунктів, а саме м. Енергодар.

Ймовірною причиною пожеж є людський фактор. Усі пожежі виявлено та ліквідовано силами лісопожежних команд лісомисливського господарства спільно з ДСНС м.Енергодар.

Як нагадують в управлінні лісового та мисливського господарства, кожен громадянин неухильно має дотримуватися правил пожежної безпеки у лісі, від сумління кожного залежить збереження рукотворних лісів

За словами фахівців, якщо нехтувати протипожежними правилами та безтурботно ставитися до вогню, то кількість пожеж  зросте. Гасити їх буде складніше та із звичайного явища пожежа може перерости в стихійне лихо. Це завдасть великої шкоди не тільки лісовому господарству, але й екології. Довідково.  Якщо ви виявили загоряння у лісі або поблизу лісових насаджень, слід  зателефонувати до служби порятунку з мобільних та стаціонарних телефонів за номером «101», «061 382-34-02».

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 792-го дня війни

Запорізька область отримає пів мільярда гривень на ремонт та будівництво шкільних укриттів, – міністр освіти та науки Оксен Лісовий

Транспортну компанію, яка працює без дозвільних документів, виявив територіальний відділ «Укртрансбезеки»

Відстрочка для звільнених строковиків та бронювання працівників: представники ТЦК про зміни в законодавстві

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Про пенсії ветеранів-чорнобильців говорили під час круглого столу

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств