Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Знати свої права – значить уміти їх захищати

19 червня 2018 - 14:40

У рамках просвітницького проекту «Я маю право!»  Служба у справах дітей обласної державної адміністрації  провела тематичний конкурс серед вихованців закладів соціального захисту дітей Запорізької області. Учасники з п’яти  центрів соціально-психологічної реабілітації дітей продемонстрували знання прав дітей, які порушуються батьками. Для цих дітей це надзвичайно актуально, адже до таких закладів потрапляють саме ті діти, чиї права порушують батьки. Знати свої права – значить уміти їх захищати.

За підсумками  конкурсу 1 місце у номінації «Візитна картка команди: Я маю право» журі присудило КЗ «Запорізький обласний центр соціально-психологічної реабілітації дітей».

У конкурсі кухарів «Кожен має право на достатнє харчування!» переможцем став КЗ «Пологівський обласний центр соціально-психологічної реабілітації дітей».

У конкурсі домашнього завдання «Кожен має право на охорону здоров’я, медичну допомогу та медичне страхування!» 1 місце посів КЗ «Оріхівський обласний центр соціально-психологічної реабілітації дітей».

У конкурсі акторської майстерності «Я маю право: кожному гарантується свобода літературної, художньої творчості» переміг КЗ «Мирненський обласний центр соціально-психологічної реабілітації дітей».

Гран-прі конкурсу вдруге здобула команда КЗ «Мелітопольський обласний центр соціально-психологічної реабілітації дітей».

Учасником конкурсу також став Артем Рясний, хлопчик, який шість років бореться з тяжкою хворобою. На жаль, більшість часу він проводить у лікарнях. Зараз сім’я і всі небайдужі люди збирають 14 тис. євро для лікування в Німеччині. Учасники конкурсу зібрали кошти та передали сім’ї Артема.

За інформацією Служби у справах дітей облдержадміністрації, з початку 2018 року у закладах соціального захисту дітей області вже перебували 437 дітей. Працівники центрів забезпечують максимально гідне утримання дітей, які опинилися у складних життєвих обставинах: їм надається повноцінне харчування, гармонійне виховання, забезпечується робота психолога, відвідування школи, цікаве дозвілля. Крім цього, Запорізька область – єдина в Україні, яка забезпечує  оздоровлення вихованців центрів соціально-психологічної реабілітації на березі Азовського моря. Саме зараз  182 дитини з центрів відпочивають упродовж першої оздоровчої зміни. Загалом з обласного бюджету в 2018 році виділено 38127 тис. грн. на утримання закладів соціального захисту дітей.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

386 ударів по 9 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області