Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізька молодь готує пропозиції щодо розв’язання проблем працевлаштування

19 червня 2018 - 16:34

У Запорізькому обласному центрі молоді відбувся круглий стіл на тему «Національний план дій щодо зайнятості молоді - 2030: думка регіонів». До обговорення цього актуального питання долучилися представники громадських організацій, державних установ, які працюють з молоддю, та студентські лідери. У заході  взяли участь начальник Управління молоді, фізичної культури та спорту облдержадміністрації Наталія Власова та директор Запорізького обласного центру молоді Інна Скороходова.

Згідно зі статистикою, ситуація у молодіжному сегменті ринку праці серйозно погіршилася у період з 2013 до 2016 років. Нині попит не відповідає пропозиції робочої сили. Зокрема, про це свідчать такі показники: за станом на 01.05.2018 безробітних, що мають професію «продавець», було в 23 рази більше, ніж заявлена потреба в них, перукарів — у 19 разів, бухгалтерів та  кухарів — у 11 разів. Іншим викликом став вихід на ринок праці значної чисельності робітників та спеціалістів з уже наявним дсвідом роботи та високою квалафікацією, а також падіння престижу висококваліфікованої праці.

За  перші п’ять місяців поточного року в центрах зайнятості на обліку перебували понад 23200  молодих людей, безробітними з яких значилися майже 13800  осіб, що становить 36,5% загальної чисельності незайнятих громадян. Роботу за цей період із загального числа  молоді  отримали 7109 осіб віком до 35 років, з яких 3705 були безробітними.

Учасники круглого столу поставили своїм завданням  сформувати пропозиції щодо  розв’язання проблем працевлаштування молоді від Запорізького регіону для включення їх у подальший перелік заходів Національного плану дій, спрямованих на покращення ситуації. Для цього вирішено опрацювати наступні питання: стажування; працевлаштування; планування кар’єри; профорієнтація; ставлення до співробітників (офіційне працевлаштування/неофіційне); гендерні стереотипи; самозайнятість (підприємницька діяльність – можливості для малого та середнього бізнесу); виїзд за кордон (фактори, які впливають; умови, які затримають молодь) тощо.

Результати обговорення увійдуть до резолюції від Запорізької області і будуть презентовані у липні в Києві. 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

СБУ встановила особи ще 7 колаборантів з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

386 ударів по 9 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою